Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Στα 19 μου με παρενόχλησε γνωστός σκηνοθέτης» (Video)

Ένα περιστατικό παρενόχλησης όταν ήταν 19 ετών και ενώ σπούδαζε υποκριτική αφηγήθηκε ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της Ε.Ρ.Τ. ήταν καλεσμένος την Τρίτη, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης και κλήθηκε να σχολιάσει τα περιστατικά που ήταν γνωστά στις 22 Ιανουαρίου όταν και μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή και συγκεκριμένα την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία που έκανε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η σύζυγος του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Λένα Δροσάκη με άλλες δύο συναδέλφους της για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη έγινε μετά τη μαγνητοσκόπηση της εκπομπής.

«Πιτσιρικάς και εγώ, από διάφορα φλερτ. Άλλα έντονα, άλλα λιγότερο. Είχα όμως και ένα περιστατικό παρενόχλησης που με έκανε να σκεφτώ “έτσι είναι αυτή η δουλειά;”», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Στο πλαίσιο μίας διδασκαλίας από έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη που έκανα μαθήματα παράλληλα με τη σχολή και κάναμε μαθήματα για αρκετό καιρό. Δεν πήγα δηλαδή στο πρώτο μάθημα και μου είπε “βγάλε τα ρούχα σου”. Κάποια στιγμή έγινε η κρούση απότομα. Τα έχασα και εξαφανίστηκα. Δεν το ξαναείδα, δεν με ξαναείδε, τα έχασε και αυτός γιατί πίστευε ότι είχα καταλάβει. Ήμουν 19 χρόνων μόλις είχα μπει στη σχολή και λέω τι είναι αυτό; Έτσι είναι; Το είχα μέσα μου για καιρό μέχρι να το αποκαλύψω σε μία σχέση που είχα τότε. Και αναρωτιόμουν “τώρα αυτός δεν θα με ξαναπάρει σε δουλειές; Έγινε; Μήπως τον παρεξήγησα;” Μετά από καιρό ο ίδιος σκηνοθέτης μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε ότι ξεπέρασε τα όρια και δούλεψα και μαζί του. Κατανόησε την κατάσταση στην οποία βρέθηκα».

«Η στιγμή της Σοφίας Μπεκατώρου εμένα μου θύμισε μία τέτοια κατάσταση και άλλες. Είναι ένα επάγγελμα το δικό μας και ένας χώρος το θέατρο, όπου υπάρχουν λογιών λογιών άνθρωποι, ειδικά από γυναίκες συναδέλφους έχω ακούσει πολλά και διάφορα. Υπάρχουν 1-2 άνθρωποι στο χώρο, ειδικά ένας που έχω στο μυαλό μου, από αφηγήσεις γυναικών συναδέλφων που δεν το περιμένεις κιόλας. Εκείνο το περιστατικό με είχε ταράξει ψυχολογικά και ήμουν και σε σημείο να παρατήσω και τη σχολή», προσέθεσε ο ηθοποιός και κατέληξε:

«Στη δική μας δουλειά που έχει λάμψη, έχει φώτα, υπάρχει και το ξέρουμε πολύ καλά. Δεν θα μιλήσω για το μεγάλο σκάνδαλο του Γουαϊνστάιν, που μιλάμε για έναν μεγάλο παραγωγό και θύματα μεγάλες ηθοποιούς. Σκεφτείτε μεγάλες ηθοποιούς όχι μόνο να μην μπορούν να μιλήσουν, να μην μπορούν ν’ αντιδράσουν γιατί; Γιατί είσαι ο Γουαϊνστάιν, γιατί αυτός είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας ομοσπονδίας».

Δείτε το συγκεκριμένο βίντεο με ένα κλικ ΕΔΩ

reader.gr