Αλέξης Κούγιας για καρκίνο: «Θέλω να ζήσω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου» – «Δε θα καταδικαστεί η Πισπιρίγκου»

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αποκάλυψε και τον δικό του αγώνα με τον καρκίνο, με αφορμή τη λευχαιμία που (σύμφωνα με τον ίδιο) στέρησε τη ζωή από τη Μαλένα, το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Μέχρι να παρέμβω και να αναλάβω την υπόθεση, ρωτούσαν αν η Μαλένα είχε καλή εικόνα λόγω καρκίνου. Πώς με βλέπετε εμένα, με βλέπετε να σέρνομαι; Κάνω κάθε μέρα ακτινοθεραπεία και ορμονοθεραπεία. Έχω υποστεί έξι ώρες εγχείρηση. Με βλέπετε να πεθαίνω; Όποιος έχει καρκίνο ή λευχαιμία μπορεί να μην φαίνεται προς τα έξω, αλλά πεθαίνει κάθε μέρα. Το κοριτσάκι είχε λευχαιμία, το άλλο καρδιολογικά, το άλλο είναι παράλυτο και του έχει γίνει κοκτέιλ φαρμάκων. Όταν γίνει η δίκη θα ντραπούν πολλοί άνθρωποι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου του ευχήθηκε περαστικά, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο. Δεν άλλαξα τον τρόπo ζωής μου. Την παραμονή του χειρουργείου μου αγόρευα 12 ώρες, δύο μέρες συνέχεια για τον Λιγνάδη. Η ζωή είναι πολύ όμορφη και ας έχει μόνο λύπες. Θέλουμε όλοι να ζήσουμε, και εγώ θέλω να ζήσω, έχω μικρά παιδιά που θέλω να μεγαλώσω και θα τα μεγαλώσω».

«Δεν πρόκειται να καταδικαστεί η Πισπιρίγκου»

«Αρχίζουν οι συζητήσεις στις εκπομπές χωρίς να γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει στο νοσοκομείο, δεν έχουν ιατρικούς φακέλους ή τις νεκροψίες-νεκροτομές των δύο παιδιών ή ποιος ιατροδικαστής έχει κάνει τι. Πριν χάσει τη ζωή του το 3ο παιδί, και με το που χάνεται το 2ο παιδί, έρχεται η ιατροδικαστική έκθεση για το 2ο παιδί. Είχε περάσει αρκετός χρόνος και αυτομάτως η οικογένεια έκανε μήνυση στους γιατρούς.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι πέθανε το παιδί της, η ιατροδικαστής λέει ότι πέθανε από παθολογικά αίτια, και η εντολέας μου ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό από την εισαγγελία. Έτσι ενεργοποιήθηκε η δικαιοσύνη και ορίστηκε ο ιατροδικαστής Τσαντίρης. Εκτός από την ιατροδικαστή που είπε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια γίνεται νέα έρευνα με πρωτοβουλία της οικογένειας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν είναι όλοι ιατροδικαστές. Οποιοσδήποτε δεν είναι ορισμένος από την ιατροδικαστική υπηρεσία σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία, λέγεται μάρτυρας με ειδικές γνώσεις. Το κράτος χρησιμοποιεί για διατύπωση κατηγοριών τους τακτικούς ιατροδικαστές.

Ο κ. Τσαντίρης συμφωνεί με την υπάρχουσα έως τότε ιατροδικαστική έκθεση. Ο κ. Λέων δεν είναι ιατροδικαστής, θα πάει κατηγορούμενος από την κ. Πισπιρίγκου γι ααυτά που λέει.

Η κ. Τσιόλα, ανέφερε παθολογικά αίτια, το ίδιο και οι κ.κ Τσάκωνα, Τσαντίρης, Κραββαρίτης, Δημακοπούλου, Αγαπητός. Η κ. Μιντζέλου είπε στην αρχή παθολογικά αίτια και ο κ. Μεσογίτης το ίδιο. Ο κ. Αγαπητός έχει κάνει την παθολογοανατομική εξέταση της Τζωρτζίνας και της Μαλένας» ανέφερε σχετικά με τα ιατροδικαστικά ζητήματα γύρω από τους θανάτους των κοριτσιών.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την διαδικασία επιλογής ιατροδικατών «παράνομη»: «Ο νόμος λέει ότι εάν θέλω να ανατρέψω την πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να διαταχθεί επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη. Η κ. Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ γιατί η διαδικασία είναι παράνομη.

Η διαδικασία για να είναι νόμιμη και να ακυρώσεις πραγματογνωμοσύνες νόμιμες στον όρκο του πραγματογνώμονος, πρέπει να βρεις από τον πίνακα των πραγματογνωμόνων νέους ιατροδικαστές οι οποίοι θα ορκιστούν. Επειδή έγινε χαμός παρενέβη ο κ. Τσιάρας ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι ασκεί πειθαρχική δίωξη γιατί λένε διάφορα κάποιοι στην τηλεόραση».

«Όλα υποκινήθηκαν από την κοινή γνώμη και τους δημοσιογράφους. Ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες εκθέσεις, ο εισαγγελέας Ελευθεριάνος, παίρνει τη δικογραφία από την Πάτρα και στέλνει στην ασφάλεια Αθηνών σε έναν κ. Χασιώτη.

Ο κ. Χασιώτης με τις αποφάσεις του έχει πάρει πολλές λάθος αποφάσεις σε πολλές υποθέσεις, κα έχει διωχθεί, με ένα χαρτί που του στέλνει ο κ. Ελευθεριάνος και του λέει να στείλουν δυο ιατροδικαστές που δεν έχουν γνωμοδοτήσει, να πουν τη γνώμη τους. Με φωτογραφίες δεν γίνεται πραγματογνωμοσύνη.

Τι έκαναν αυτοί οι δύο ιατροδικαστές; Αντί να ζητήσουν πίσω το χαρτί και να πουν ότι δεν μπορούν να κρίνουν την πραγματογνωμοσύνη της κ. Τσάκωνα γιατί υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία με τον κ. Καρακούκη. Δεν πήρε εντολή, ένα χαρτί πήρε. Αντί να γίνει καινούρια προκαταρκτική εστάλη απλά ένα χαρτί».

dikaiologitika.gr