Αλέξης Τσίπρας: «Άμεση διάλυση της Βουλής – Έκπτωτη η Κυβέρνηση» – Live η Συνέντευξη Τύπου

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε νέα επίθεση στην Kυβέρνηση. – «Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, ενώ τόνισε ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς όπου εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης είναι αυτά που έχουν καθορίσει την πολιτική ζωή του τόπου.

«Η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής έχουν προχωρήσει πολύ βαθιά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη αδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών. Η αισχροκέρδεια προστατεύεται με προκλητικό τρόπο», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις υποκλοπές, για «ζόφο» και «καθεστώς Μητσοτάκη».

«Οι υποκλοπές έγιναν υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η εξοπλιστική ασφάλεια έγινε τμήμα αυτού του παιγνίου», είπε ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Το δίκτυο των υποκλοπών δεν ήταν μία αστοχία. Ήταν πολύπλοκο σχέδιο που ήθελε να συμπληρώσει τα δίκτυα της κλοπής. Ασέλγησαν στο κράτος δικαίου. Αυτό είναι το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να διαλυθεί η Βουλή»
«Τέτοια κατάσταση σήψης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δηλώνουμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτήν την εκτροπή ακόμα και αν 156 Βουλευτές αποφάσισαν σχετικά. Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα σε τρεις εβδομάδες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δε θα νομιμοποιήσουμε την Κυβέρνηση εκτροπής
«Μεταφέρουμε την πρόταση μομφής στον λαό. Όσο ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μίας κυβέρνησης εκτροπής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα απέχει από ψηφοφορίες που αφορούν το νομοθετικό έργο της Βουλής.

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα και να δημιουργήσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι ζωντανή όσο βρίσκεται στην υπεράσπιση του κάθε πολίτη», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε ερωτήσεις από Δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διευκρίνισε τι θα πράξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσα στη Βουλή από εδώ και πέρα.

«Αντιμετωπίσαμε θεσμικά το σκάνδαλο. Το πρώτο σκάνδαλο που αφορά τη λειτουργία των θεσμών. Ζητήσαμε παντού απαντήσεις. Θεσμική απόφαση ήταν να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που μάς παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Καμία απάντηση δεν πήραμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε αποχή από τη Βουλή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Από λεπτό σε λεπτό ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. παρουσιάζει τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες ενόψει της προεκλογικής περιόδου

Τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ενόψει της προεκλογικής περιόδου παρουσιάζει στη 1 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας στην Αίθουσα 5 του Ζαππείου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα απαντήσει στη συνέχεια σε περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από τους εκπροσώπους του εγχώριου και ξένου Τύπου.

Με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη Παντού», ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. περνά στη «δημοκρατική» αντεπίθεση μετά τη μετωπική σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής «μάχης» δίνεται αυτή την εβδομάδα με τρεις κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη ουσιαστικά προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου».

avgi.gr