«Άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη»

Δεν ξέρω, αν το είδατε το βίντεο με την απάντηση του Βασίλη Κοτζαμάνη -υφυπουργός Υγείας είναι ο κ. Βασίλης- στην ερώτηση του Γιώργου Βαρεμένου για τις ελλείψεις του νοσοκομείου Αγρινίου και για τους χρόνους εξαγωγής των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ στη δευτεροβάθμια νοσηλευτική μονάδα της πόλης μας; Αν δεν το είδατε, χάνετε.

Πιστέψτε με αλλά είναι πολύ σημαντικό να το δείτε, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε πόσο μακριά είναι το Αγρίνιο από την Αθήνα. Να μιλήσω για το νοσοκομείο! Αυτό είναι ακόμα μακρύτερα.

Θα το ξαναβάλω λοιπόν εδώ από κάτω και μπείτε στον κόπο να του «ρίξετε ένα βλέφαρο», γιατί αξίζει.

Ποιος τους ενημερώνει, ρε παιδιά, όλους αυτούς που μας κυβερνούν, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν σοβαρές και γειωμένες στα πραγματικά προβλήματα αποφάσεις αυτή την εποχή για την υγεία μας και όχι μόνο.

Και το λέω αυτό, γιατί -εξ όσων μπορώ να αντιληφθώ- «άλλος έχει το όνομα κι άλλος έχει τη χάρη».

Δώστε βάση εκεί κάπου κοντά στα 6 πρώτα λεπτά και 18 δευτερόλεπτα της διάρκειας του παραπάνω βίντεο, τη στιγμή δηλαδή που ο υφυπουργός επιχειρεί να απαντήσει, στο γιατί καθυστερούν τα τεστ. «Δεν γνωρίζω», λέει ο υφυπουργός, «δεν νομίζω ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αποτέλεσμα μετά από έξι μέρες. Πρώτη φορά το ακούω από σας .Πιστεύω ότι και σε αυτό το σημείο η χώρα, ίσως σε ελάχιστες περιπτώσεις ξεπέρασε τις 48 ώρες. Είμαστε σε σημείο που εντός εικοσιτεσσάρων ωρών, έχουμε αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου. Τη στιγμή που άλλες χώρες κάνουν 72 ή και περισσότερες ώρες προκειμένου να έχουνε το αποτέλεσμα».

«Να πηδηχτώ» τώρα από το παράθυρο ή να περιμένω λίγο.

Εδώ ένας συμπολίτης μας πέθανε και το αποτέλεσμα ήρθε σχεδόν την ώρα της κηδείας του και ο υφυπουργός υγείας σηκώνει το «σεμνό και ταπεινό» παράστημα τη κομματικής του παράδοσης, για να αποδείξει με τις κουβέντες του, ότι είναι, όχι «βαθιά νυχτωμένος», αλλά από βαριά ανίατη άγνοια βαρεμένος.

Το είπαμε άλλωστε και παραπάνω: «άλλος έχει το όνομα κι άλλος έχει τη χάρη»


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr