Άλμα στο κενό

Είναι δεδομένο: Όλα, ακόμα και τα πιο σοβαρά σ’ αυτή τη χώρα, γίνονται με μια αβάσταχτη προχειρότητα. Το είδαμε πάλι χθες που μέσα σε 24 ώρες από την απόφαση «να ανοίξει το λιανεμπόριο παντού», περάσαμε στην απόφαση «να μην ανοίξει παντού».

  • Το βλέπουμε στην κατάρρευση του Ε.Σ.Υ., το οποίο η κυβέρνηση ούτε το θωράκισε με προσωπικό, ούτε τοεξόπλισε με επαρκώς, την ώρα μάλιστα που είχε όλο τον χρόνο στη διάθεσή της για να το κάνει.

Το βλέπουμε στις έρευνες μεγάλων οργανισμών, όπως το Bloomberg, όπου αναφέρεται ότι η χώρα κατρακύλησε 20 θέσεις στη διεθνή λίστα. «Σήμερα η Ελλάδα», διάβαζα προχθές, «βρίσκεται στη 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες διεθνώς και 17η ανάμεσα σε 20 Ευρωπαϊκά κράτη».

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε έξαρση της πανδημίας.

Δεν το λέει κανείς άλλος… Το λέει η ίδια η Κυβέρνηση με τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα.

  • Αντί όμως να δει την κορύφωση της πανδημίας, αυτή κάθεται και κοιτάει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κόπωση του πληθυσμού, η οποία παρασύρει τη δημοφιλία της σε κατάρρευση.

Προχωράει λοιπόν σε μια ανεύθυνη  και απεγνωσμένη έξοδο, εγκαταλείποντας τα περιοριστικά μέτρα σχεδιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων και ανοιγοκλείνοντας την αγορά με μέτρα που σε καμιά περίπτωση το λιανεμπόριο δεν μπορεί να εφαρμόσει.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς ανοίγει το λιανεμπόριο στην Αθήνα με το ιικό φορτίο στο peak του, αλλά παραμένει κλειστό στην Πάτρα.

    • Αν αυτό δεν είναι άλμα στο κενό, τότε τι είναι;

Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr