Αλμυρά κριτσίνια σφολιάτας

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει αλλά όχι να κάψει.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά της.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
  • Περνάμε ξανά απαλά με τον πλάστη για να κολλήσει η γραβιέρα πάνω στη σφολιάτα.
  • Τυλίγουμε τη σφολιάτα στη μέση από τη μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκ. Πιάνουμε τις άκρες και στρίβουμε αντίθετα για να σχηματίσουμε ένα σπιράλ.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και τη μισή γραβιέρα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com