Αμαλία Βούλγαρη: «Στην πανδημία σημασία έχει η δύναμη του μαζί»

Αμαλία Βούλγαρη: «Στην πανδημία σημασία έχει η δύναμη του μαζί»

«Η πανδημία Covid-19 αποτελεί μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας που απειλεί εδώ και μήνες ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο, είναι μια μεγάλη δοκιμασία ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι οι Έλληνες, όσοι εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όλοι όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε ιδιότητα, δίνουν τη μάχη με τον αόρατο εχθρό με σοβαρότητα και υπευθυνότητα παρά την ανασφάλεια και την κούραση που μπορεί να νιώθει ο καθένας από εμάς.

Εξάλλου η Ιστορία μάς διδάσκει ότι όσες φορές ο ελληνικός λαός ενήργησε με εθνική ομοψυχία και ενότητα μεγαλούργησε. Πρέπει να παραμερίσουμε το <<εγώ >> και τις ατομικές μας ελευθερίες για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα και τη Δημοκρατία, αλλά και να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό, τη δημόσια υγεία μας . Είμαστε λαός με προσόντα και ο κοινός αγώνας σε μια ακόμη μάχη, αυτή της πανδημίας, ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει στην αποτελεσματική της αντιμετώπιση με τις λιγότερες απώλειες στην κοινωνία μας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη θα αποτελέσει, επίσης, το θεμέλιο λίθο για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων. Η χώρα μας είναι ήδη αρκετά ταλαιπωρημένη από τις πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων ετών και ο κίνδυνος ενός ακόμη ισχυρού οικονομικού σοκ θα την εξουθενώσει.

Πρέπει με θάρρος να μην αφήσουμε το φόβο που μπορεί να νιώθουμε να μετατραπεί σε πανικό και τη δυσαρέσκεια σε οργή, γιατί τότε το μείγμα θα είναι εκρηκτικό.

Όλοι μαζί μπήκαμε σε αυτή την κρίση και όλοι μαζί θα βγούμε από αυτή πιο δυνατοί!

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί μπορούμε!»

Αμαλία Βούλγαρη
MSc Βιοχημικός
Περιφερειακή Σύμβουλός Δυτικής Ελλάδας