Αμαλιάδα: Συγκίνηση στο Μνημόσυνο του 1ου θύματος του ιού στην Ελλάδα (Photos)

Ο άτυχος πατέρας τριών παιδιών ήταν το ένατο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα και το πρώτο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το ετήσιο μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, που ήταν το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο άτυχος πατέρας τριών παιδιών ήταν το ένατο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα και μόλις το πρώτο θύμα της πανδημίας που έκτοτε αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως.

Ο 67χρονος κάτοικος Αμαλιάδας είχε ταξιδέψει με τη σύζυγό του και άλλους κατοίκους της περιοχής στους Αγίους Τόπους. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα βρέθηκαν επίσης θετικοί στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν, μεταξύ αυτών και η σύζυγός του. Το ταξίδι αυτό ωστόσο ήταν τελικά μοιραίο για τον ίδιο καθώς με την επιστροφή του, η κατάσταση της υγείας του είχε κριθεί πολύ κρίσιμη.

Για περίπου 15 ημέρες έδωσε «μάχη» στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε.

Ήταν 3:15 τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου 2020, όταν ο 67χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφηνε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

in.gr