Αμερικανικό Πολεμικό στο Πλατυγιάλι – Σε καραντίνα το πλήρωμα

Το εξτρατευτικό πλοίο USS Hershel “Woody” Williams (ESB 4) έφτασε στην Αστακό της Ελλάδας, την 1η Νοεμβρίου, όπως ενημερώνει η ενημερωτική ιστοσελίδα του 6ου στόλου www.c6f.navy.mil/ – Πολεμικές δυνάμεις των Η.Π.Α. Ευρώπη-Αφρική / μετά από μια περίοδο 43 ημερών που υποστήριζε την Διοίκηση των Η.Π.Α. στην Αφρική (AFRICOM).

Το πλοίο συνεργάστηκε με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν σε έξι θαλάσσιες επιχειρήσεις, και συνιστούσε μία σημαντική πολυεθνική άσκηση με επιχειρήσεις ανεφοδιασμού στη θάλασσα.

«Οι πρόσφατες επιχειρήσεις μας έδειξαν τη σημασία της αμοιβαίας δέσμευσής μας για ασφάλεια και σταθερότητα στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής», δήλωσε ο καπετάνιος David Gray, διοικητής του πληρώματος του πλοίου. «Η σκληρή δουλειά του πληρώματος επέτρεψε σε αυτό το πλοίο να εκπληρώσει την αποστολή μας στο φάσμα των θαλάσσιων επιχειρήσεων

Το πλοίο παρέχει στις Η.Π.Α. μια αναπτυσσόμενη ναυτική παρουσία προς τα εμπρός στην Αφρική, καθώς και αυξημένη ναυτική δύναμη μέσω ολοκληρωμένων επιχειρήσεων του Ναυτικού και του Ναυτικού Σώματος, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας αεροπορίας και της υποστήριξης σε αμφίβιες επιχειρήσεις. Άλλες λειτουργίες και ασκήσεις που εκτελεί το πλοίο περιλαμβάνουν υποστήριξη σε ειδικές λειτουργίες, διοίκηση και έλεγχο και στάση εξοπλισμού.

Ενώ βρίσκεται στο λιμάνι, το πλοίο θα εκτελεί μια τακτικά προγραμματισμένη περίοδο συντήρησης.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων COVID-19, οι ναυτικοί θα παραμείνουν στο πλοίο.

Το «Hershel “Woody” Williams» φιλοξενείται στον κόλπο της Σούδας της Ελλάδας και διεξάγει αποστολές στη Μεσόγειο και στα ύδατα γύρω από την Ανατολική, τη Νότια και τη Δυτική Αφρική για να συμπεριλάβει τον Κόλπο της Γουινέας. Το πλοίο έχει ανατεθεί στο σύνολο αποστολών της δύναμης Αφρικής και θα υποστηρίξει αποστολές και επιχειρήσεις συνεργασίας ασφάλειας εντός και γύρω από την αφρικανική ήπειρο.

Οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις Ευρώπη-Αφρική και ο έκτος στόλος των Η.Π.Α., με έδρα στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει ένα πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεργασία με συμμαχικούς και διυπηρεσιακούς εταίρους, προκειμένου να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα των Η.Π.Α. και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και Αφρική.


Πηγή: Πολεμικές δυνάμεις των Η.Π.Α. Ευρώπη-Αφρική / 6ος στόλος Η.Π.Α.
«Agrinio 365» Media Group – Antenna-Star, AgrinioTimes.gr