Από την Αμερική αναζητά την βιολογική της μητέρα σε χωριό της Ναυπάκτου (Photos)

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1959 και έφυγε στο Βρεφοκομείων Πατρών σε ηλικία έξι ημερών.

Σε μια επιστολή από το ορφανοτροφείο, έλαβε τις ακόλουθες πληροφορίες: Απαντώντας στο αίτημά σας σχετικά με την καταγραφή του Δικαστηρίου της 631 / 27-11-01, σας ενημερώνουμε τα εξής:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στα αρχεία της Πάτρας Δημοτικό Ορφανοτροφείο, το Σάββατο, 18 Απριλίου 1959 και ώρα 11:30 το βράδυ, έφτασε ένα βρέφος κορίτσι στο ίδρυμά μας, ηλικίας 6 ημερών και μπήκε στα αρχεία των μαθημάτων μας με αριθμό 11056. Βαφτίστηκε από τη Μαρίνα Λαμπράκη που κατοικούσε στο Συντάγματος 12 και του δόθηκε το όνομα Ελπίδα και το επώνυμο Ελευθεριάδου. Το βρέφος παραδόθηκε στον διευθυντή του ορφανοτροφείου. Τη στιγμή της εύρεσης του βρέφους, φορούσε: 3 λευκές πάνες, 1 λευκή μάλλινη κουβέρτα και 2 λευκά παιδικά ενδύματα. Επίσης, υπήρχε επίσης ένα σημείωμα που είχε ως εξής: Σάββατο, 18-4-59 την 11η ώρα της νύχτας, με το διακριτό σημάδι λευκού και κόκκινου νήματος τυλιγμένο γύρω από το δεξί χέρι του βρέφους και μια λευκή λωρίδα γύρω από το βρέφος αριστερό πόδι. Ζητώ από το ορφανοτροφείο να καταχωρίσει στο αρχείο του αυτά τα διακριτά σημάδια. Θα ζητηθεί το παιδί. Αβάπτιστη – Θήλυ – 6 ημερών – Η μητέρα».

Ενώ φαίνεται ότι η βιολογική μου μητέρα σκόπευε να επιστρέψει για μένα κάποια στιγμή, δεν είχα χρόνο να μου ζητηθεί. Μέσα σε δύο εβδομάδες, με έφυγαν στην Αθήνα μέσω του δικηγόρου Maurice Issachar, όπου υιοθετήθηκα από τους Αμερικανούς γονείς μου, τους Rinds. Με λίγες πληροφορίες για να συνεχίσω, έχω κάνει DNA. Οι αγώνες μου με οδήγησαν στο χωριό Ελάτου, Ναυπακτίας και τα επώνυμα του Παναγιωτόπουλου και του Κερασιά. Είναι η ένθερμη ελπίδα μου ότι κάποιος στη βιολογική μου οικογένεια θα αναγνωρίσει αυτήν την ιστορία ή ότι αυτή η ιστορία θα είναι γνωστή σε κάποιον από την περιοχή του Ελάτου. Έχω συμπεριλάβει μερικές φωτογραφίες για τυχόν οικογενειακή ομοιότητα. Ευχαριστώ!

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μοιάζει με αυτήν την ιστορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το The Eftychia Project το συντομότερο δυνατό μέσω ενός μηνύματος προς το γραμματοκιβώτιο στη σελίδα μας στο Facebook ή μέσω email στο [email protected] Σας αρέσει και μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση για να βοηθήσετε να διαδώσετε τη λέξη και να επανασυνδέσετε αυτήν την υιοθεσία με τη βιολογική της οικογένεια!

Ευχαριστώ!»