Αμφιλοχία – Γ. Κατσούλας: «Είμαστε ακόμα στα κόκκινα αλλά τηρούμαι τα μέτρα»

Στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση της Αμφιλοχίας έδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσούλας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κατσούλας ενημέρωσε ότι είναι 13 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή, από τα οποία τα οκτώ νοσηλεύονται και τα πέντε βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου Αμφιλοχίας:

«Βελτιωμένη παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική εικόνα στην Αμφιλοχία, όμως αυτό δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν. Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας. Υπάρχουν ακόμη ενεργά κρούσματα. Η ενημέρωση που έχω κάθε Δευτέρα αναφέρει ότι υπάρχουν 13 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα οκτώ νοσηλεύονται και τα πέντε είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επίσης, εκτός από το ιικό φορτίο που υπάρχει στην περιοχή μας, μπορεί εύκολα να ξανά έρθει και από άλλες περιοχές. Αρκεί μια στιγμή εφησυχασμού, μία στιγμή αδράνειας, ένα στιγμιαίο λάθος για να φέρει την καταστροφή. Ας μην το ξανά ζήσουμε.

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός. Μπορεί να επαναλαμβάνομαι, αλλά πρέπει να το τονίζω. Είμαστε στην καρδιά της πανδημίας. Είμαστε ακόμα στα κόκκινα. Τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, κρατάμε αποστάσεις, δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, φοράμε μάσκα».