Αμφιλοχία: Κυβερνητική παρέμβαση για την κατασκήνωση-ντροπή για τα παιδιά ΑμΕΑ

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις σχετικά με την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στην κατασκήνωση της Μπούκας Αμφιλοχίας όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έπειτα από άμεση παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, τρία κλιμάκια ελέγχου θα ασκήσουν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους για την διερεύνηση των καταγγελιών των γονέων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα διεξάγει έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών του Δήμου Αμφιλοχίας για την λειτουργία της κατασκήνωσης.

Έπειτα από επικοινωνία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, μεταβαίνει στην κατασκήνωση κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ενώ και ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το κλιμάκιο της Πάτρας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου προς την Διοικήτρια Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου αναφέρει:

«Σε χτεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr αναφέρονται καταγγελίες γονέων ΑμεΑ, φιλοξενούμενων στην παιδική κατασκήνωση στην Μπούκα Αμφιλοχίας.

Σας παρακαλώ θερμά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ενδ. Άρθρο 14 της 39272/2023 ΚΥΑ Β’2488), όπως διεξαχθεί κατεπειγόντως έλεγχος για την εξακρίβωση των αναφερόμενων στο δημοσίευμα γεγονότων».

protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης: Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. – Γιαννάκος: «Το Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου λειτουργεί με οριακό προσωπικό»