Αμφιλοχία: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Συνελήφθησαν στις 13.10 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου στην Ιόνια οδό στην περιοχή της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ένας 67χρονος άνδρας και ενας 22χρονος αλλοδαπός.

Σε αστυνομικό έλεγχο που τους έγινε, ο 67χρονος βρέθηκε να μεταφέρει με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του τον 22χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, έναντι αμοιβής.

Ο 67χρονος κατηγορείται για διευκόλυνση αλλοδαπού για την είσοδό του στη χώρα, παραβιάζοντας ταυτόχρονα τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ενήργησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός άνδρας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα ένα  αλλοδαπό άνδρα.

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός, είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα, από αφύλακτη περιοχή της Κακαβιάς, ενώ ο ημεδαπός άνδρας είχε συμφωνήσει με την μητέρα του συλληφθέντα την μεταφορά του, έναντι του χρηματικού ποσού των 250 ευρώ.

Στο αλλοδαπό άνδρα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων εισόδου στην Χώρα για την πρόληψη ασθενειών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της μεταφοράς του μη νόμιμου αλλοδαπού.