Ανάκληση μελιού από κατάστημα της ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ, ως «Μη Κανονικό-Μη Ασφαλές»

Την ανάκληση νοθευμένου μελιού, αποφάσισε ο ΕΦΕΤ, ύστερα από ακατάλληλο υλικό που εντοπίστηκε να χρησιμοποιείται. Ο ΕΦΕΤ αποφάσισε να ανακαλέσει από την αγορά νοθευμένο μέλι, καθώς εντοπίστηκε να χρησιμοποιείται ακατάλληλο υλικό. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν. Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού έτους 2020 ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έκανε έλεγχο στο Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας ΜΕΛΑΝΘΗ, καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200425 και ημερομηνία λήξης 25/04/2022.

Το συγκεκριμένο προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε., ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, Χρήστου Μπέκα και Ηλία Μπερτόλη, Τ. Κ 19004 ΣΠΑΤΑ – ΑΤΤΙΚΗ.

Μετά από την εξέταση του δείγματος από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Τμήμα Α’, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d, οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκε Μη Κανονικό-Μη Ασφαλές».

aftodioikisi.gr