Ανακοίνωση του τοπικού σωματείου Α.Λ.Φ.Α. 93

Το νησί των Φαιάκων και, φυσικά, οι ίδιοι οι Φαίακες διακρίνονταν, λέει, για τη φιλοξενία τους. Προφανώς δεν ισχύει το ίδιο στο Αγρίνιο κατά τον ρέφερι του αγώνα μας με τον Παναιτωλικό το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, αλλά και με τη Βόνιτσα, δύο εβδομάδες πριν (20 Οκτωβρίου).

Θέλοντας ν’ αποφύγουμε τα τετριμμένα που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, θ’ αρκεστούμε στο ΓΕΓΟΝΟΣ πως ο εν λόγω ρέφερι τόσο στο παιχνίδι με τη Βόνιτσα όσο και με τον Παναιτωλικό ήταν απαράδεκτος στα καθήκοντά του.

Όχι (μόνο) με τα σφυρίγματά του, με τα οποία γελούσε όλο το γήπεδο και ο κόσμος… τράβαγε τα μαλλιά του.

Αλλά κυρίως με τον τρόπο που αντιμετώπιζε τους πάντες απ’ τον Σύλλογό μας.

Με ύφος 1.000 καρδιναλίων, γεμάτος ειρωνία, αγένεια, ασέβεια κι έχοντας το… κόμπλεξ διαιτητικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ, σού έδινε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ενυπόγραφο έγγραφο που έλεγε «ότι κι αν κάνεις σήμερα θα χάσεις».

Αυτό εκφράστηκε απόλυτα σε μία φάση με το σκορ στο 56-56, στην οποία ανακαλύφτηκε φάουλ κατά της ομάδας μας σε μπλοκ άουτ που έκανε ένας παίκτης μας, δίνοντας βολές στον Παναιτωλικό!

Θ’ αρκεστούμε σ’ αυτή την φάση και δεν θα επεκταθούμε, διότι, διαφορετικά, θα πρέπει να γράψουμε… βιβλίο μετά τα δύο αυτά παιχνίδια.

Το χειρότερο βέβαια είναι πως αυτά τα στοιχεία του απαράδεκτου ρέφερι απευθύνονται κυρίως σε 15χρονα
παιδιά, τα οποία κατ’ επιλογή έχουμε προωθήσει στην αντρική μας ομάδα εφέτος.

Ο Σύλλογός μας έχει μία διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που εκπροσωπεί ο ρέφερι αυτός.

Επιχειρεί ν’ αναδείξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να προσφέρει μία διαφορετική πνοή δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας.

Για τυχόν λάθη μας και παραλείψεις μας, εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Αυτοκριτική όμως θα πρέπει να κάνει τόσο ο εν λόγω ρέφερι όσο και η Κ.Ε.Δ., η οποία είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να «τιμωρήσει» τους διαιτητές, αλλά πρέπει να βρει έναν τρόπο να περιορίζει τα λάθη τους.

Τέλος, η Διοίκηση της ΑΛΦΑ ζητούμε την εξαίρεσή μας από τον συγκεκριμένο ρέφερι. Το θεωρούμε αν μη τι άλλο κοροϊδία να πληρώνουμε 65 (!) ευρώ κάποιον που είναι ειρωνικός απέναντί μας.