«Αναμένουμε δημόσιες τοποθετήσεις Βουλευτών για τη Διαίρεση της Μητρόπολης»

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη χαρά τη διαφαινόμενη ματαίωση των σχεδίων που απεργάζονται παρασκηνιακά με στόχο τη διαίρεση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς όπως ανακοίνωσε η Εκκλησία της Ελλάδας, ανάμεσα στα θέματα της τακτικής σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου τον προσεχή Οκτώβριο είναι η εκλογή νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σύλλογός μας έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της επιχειρούμενης διάσπασης αποστέλλοντας σχετικές επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας και στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ επίσης συμμετέχει στην κίνηση των 47 φορέων που αποτελούν την Επιτροπή κατά της διάσπασης της Ιεράς Μητρόπολης.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις δύο βουλευτών του νομού – και μάλιστα κυβερνητικών –, με τις οποίες τάχθηκαν υπέρ της διάσπασης, η διοίκηση εκφράζει την ικανοποίησή της που, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, αντιπρόσωποι της Αιτωλοακαρνανίας στο κοινοβούλιο πήραν δημόσια θέση επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, ασχέτως αν διαφωνεί με την άποψή τους.

Βρισκόμαστε σε αναμονή να μάθουμε την άποψη και των υπολοίπων βουλευτών του νομού αν συμφωνούν ή όχι με τη διαίρεση της Μητρόπολης μέσω δημοσίων τοποθετήσεών τους, χωρίς να κρύβονται πίσω από «τηλεφωνικές επικοινωνίες» και «δελτία Τύπου κατόπιν ενεργειών τους», όπως κακώς συνηθίζεται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ευελπιστούμε, δε, το παράδειγμα των δύο βουλευτών που πήραν ξεκάθαρη θέση να ακολουθηθεί και σε άλλα φλέγοντα θέματα που θα προκύψουν στο μέλλον.

Κλείνοντας, μιας και το τρέχον ζήτημα είναι εκκλησιαστικό, να υπενθυμίσουμε σε όλους την λατινική φράσης «Vox populi, vox Dei».