Άναψε το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα θερινά σινεμά

Μετά από σχεδόν 8 μήνες χωρίς σινεμά, ήρθε η ώρα να δούμε ξανά ταινίες στην μεγάλη οθόνη! Αισίως, στις 15 Μαΐου – οπότε και θα γίνει και η κατάργηση των sms, θα μπορούμε να επισκεφτούμε ξανά τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά, με 75% πληρότητα!

Ακόμη, εκτός από τα θερινά, η επιτροπή Λοιμωξιολόγων άναψε το «πράσινο φως» και για την επαναλειτουργία μουσείων, θερινών κινηματογράφων, ανοιχτών θεάτρων, αλλά και των αθλητικών ακαδημιών σταδιακά μέσα στο Μάιο. Συγκεκριμένα, πρώτα θα ανοίξουν τα Μουσεία στις 14 Μαΐου  – μαζί με τον τουρισμό.

Σειρά, στις 21 Μαΐου παίρνουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ από 28 Μαΐου εισηγούνται την επανεκκίνηση μουσικών και θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτα θέατρα.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του Υπ. Πολιτισμού στη γνωμοδοτική επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, είπε:

«Για τα μουσεία η πρότασή μας είναι με περιορισμούς στην πληρότητά τους να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα από την άλλη Παρασκευή στις 14 Μαΐου, γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου και είναι ασφαλή», ενώ ερωτώμενος εάν είναι δυνατόν νωρίτερα από τις 21 Μαΐου το άνοιγμα των θερινών σινεμά και των θεάτρων είπε ότι «υπάρχουν τρία ζητήματα:

  • 1. Η πληρότητα που θα καταστήσει τους κινηματογράφους βιώσιμους.
  • 2. Τα θερινά σινεμά κάνουν δύο προβολές, ο χρονικός περιορισμός όμως στις 23:00 πέφτει πάνω στη δεύτερη προβολή, οπότε πρέπει να εξετάσουμε το κομμάτι αυτό του περιορισμού.
  • 3. Η διανομή των ταινιών».

thatslife.gr