Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές δημοτικού στις Σέρρες – Ελαφρά τραυματίες γονείς και παιδιά (Βίντεο)

Στα νοσοκομεία Σερρών, Καβάλας και Δράμας μεταφέρθηκαν οι τραυματίες μαθητές και συνοδοί τους, που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ανετράπη το πρωί στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον 16 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, μεταφέρθηκαν στα παραπάνω νοσοκομεία, οι περισσότεροι με τραύματα, που δεν εμπνέουν, όμως, ανησυχία, και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν.

Τα τραύματά τους, όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.

Με βάση τις ίδιες πηγές, στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, ενώ προορισμός τους ήταν η Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Δείτε εικόνες από το σημείο και τι δήλωσε στο Star ο δήμαρχος Αμφίπολης

Όπως σημειώνεται, άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε έναν δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Η ανατροπή συνέβη στις 8.40 το πρωί κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, ενώ επί τόπου έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, περιπολικά της Αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους που χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

Δείτε το βίντεο του ANT1

real.gr