Αναβάλλονται όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής

Όπως φαίνεται η Βουλή θα αναβαθμίσει περαιτέρω τα μέτρα προστασίας καταλήγοντας σε αναβολή συνεδριάσεων επιπλέον επιτροπών.

Σε δεκαπενθήμερη καραντίνα μπήκαν εργαζόμενοι του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή λόγω επαφής τους με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Κοινοβούλιο, τον βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών του κ. Κέλλα έδειξε ότι είχε περάσει και από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή για συναλλαγές του όπου και ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους, οι οποίοι μπαίνουν σε καραντίνα.

Έπειτα από την απολύμανση στους χώρους οι εργαζόμενοι αντικαταστάθηκαν προκειμένου το υποκατάστημα να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Η Βουλή πάντως φαίνεται πως θα αναβαθμίσει περαιτέρω τα μέτρα προστασίας καταλήγοντας σε αναβολή συνεδριάσεων επιπλέον επιτροπών.

Επίσης στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έκλεισαν ήδη στη Βουλή το εστιατόριο και το κυλικείο της Βουλής, ενώ το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και οι υπηρεσίες της Βουλής λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό αυτοπρόσωπης παρουσίας και επεκτείνεται η τηλεργασία.

Η απολύμανση όλων των κτιρίων ολοκληρώθηκε με μόνη εξαίρεση το κτίριο της οδού Λένορμαν που θα γίνει εντός της εβδομάδος.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου – real.gr