Ο Ανδρέας Παπαδαντωνάκης στον «Antenna Star Radio FM 103.5» (Ηχητικό)

Ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Παπαδαντωνάκης μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» και τον Σωκράτη Τσόμπο στον «Antenna Star Radio FM 103.5» για τις καταλήψεις στα σχολεία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικές. Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν να ισχύσουν τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. Τα περισσότερα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πόλη του Αγρινίου, υπερβαίνει τους 25 και ορισμένες φορές φθάνει και τους 27 μαθητές.

Τα περισσότερα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός εξαιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης των καθαριστριών.

Κανένα προληπτικό test δεν έχει γίνει, ούτε προβλέπεται να γίνει.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν και αντιδράσεις από γονείς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία ρίχνοντας την ευθύνη της εφαρμογής του μέτρου στους εκπαιδευτικούς.

 

Μπροστά σε ένα Υπουργείο, που τα μόνα μέτρα που πήρε είναι δύο μάσκες και ένα παγουρίνο ανά παιδί, προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά σας, απαιτούμε:

· Ολιγομελή τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 15.

· Προσλήψεις καθαριστριών σε κάθε σχολείο, που θα είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού προγράμματος.

· Μόνιμους εκπαιδευτικούς για τα χιλιάδες κενά των σχολείων μας και προσλήψεις αναπληρωτών για τις έκτακτες ανάγκες.

· Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία ως υπεύθυνοι COVID19.