Ανδρέας Σκαρτσάρης: «Ο ρόλος και οι προκλήσεις των επιχειρήσεων το 2024»

Ανδρέας Σκαρτσάρης: «Ο ρόλος και οι προκλήσεις των επιχειρήσεων το 2024»

Πιο αναλυτικά:

«Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε μπει σε μία νέα εποχή, μία εποχή παγκόσμιων προκλήσεων, αλλαγών και πολυκρίσεων. Οι επιχειρήσεις, οι άνθρωποι τους και οι ηγέτες τους δοκιμάζονται με νέους τρόπους σε πολλαπλά επίπεδα όπως η ενεργειακή μετάβαση, οι γεωπολιτικές αναταραχές, η κλιματική αλλαγή, η πολιτική πόλωση.

Σε αυτές τις συνθήκες και με τα νέα δεδομένα αναγκάζονται και οι εταιρείες να εξετάσουν από την αρχή τις αλυσίδες εφοδιασμού και το παγκόσμιο αποτύπωμά τους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα και με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας έτσι συνεχώς εντελώς νέα δεδομένα που προϋποθέτουν για την αντιμετώπισή τους νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Σε ένα κόσμο που μεταλλάσσεται σε όλα τα επίπεδα καλούμαστε διαρκώς να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί για να μετατρέψουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες.

Οι επιχειρήσεις σήμερα καλούνται να υιοθετήσουν μια πιο ολιστική και ενσυναίσθητη προσέγγιση, να συμμετέχουν και να παίρνουν θέση στα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά και στην εγχώρια και τοπική πολιτική σκηνή, να έχουν επίγνωση ότι η ισορροπημένη προσέγγιση εταιρικής κερδοφορίας και ηγεσίας με σκοπό είναι πλέον προαπαιτούμενο για την προσέλκυση και διατήρηση των εργαζομένων τους, που είναι πιο πολύτιμοι από ποτέ και φωτίζουν τις συνιστώσες οι οποίες ισχυροποιούν το κοινωνικό αποτύπωμα μιας εταιρείας.

Ποια είναι τα τρία βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τις επιχειρήσεις τη νέα χρονιά;

1. Ο ρυθμός της αλλαγής που επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, μετασχηματίζοντας τη λειτουργία των οργανισμών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Θεωρώ ότι είναι και το σημαντικότερο όλων.

2. Η τεράστια πρόκληση του ενεργειακού μετασχηματισμού και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και υπερθέρμανσης του πλανήτη.

3. Η ανθρώπινη ενίσχυση και η ηγεσία με σκοπό.

Το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό. Οι μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες είναι μπροστά μας και καλούμαστε να τις δούμε και να επιταχύνουμε.

Καλή νέα χρονιά!

*με έμπνευση από το fortunegreece.com»

 

Διαβάστε επίσης: Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Για να μην παρερμηνευτεί η σιωπή»