Π. Ανδρεοπούλου: Η Ναυπάκτια γιατρός του Cornell που έκανε το εμβόλιο στη Νέα Υόρκη

Η Παναγιώτα Ανδρεοπούλου, η Ελληνίδα γιατρός του Cornell που έκανε το εμβόλιο στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από την Χόμορη της Ορεινής Ναυπακτίας.

Η στιγμή του εμβολιασμού ήταν μια στιγμής έντονης χαράς και συγκίνησης για την Παναγιώτα Ανδρεοπούλου, ενδοκρινολόγο και επίκουρη καθηγήτρια στο Cornell της Νέας Υόρκης.

«Έκανα το εμβόλιο της moderna την παραμονή των Χριστουγέννων και ένιωσα ελαφρύ πόνο στο σημείο της ένεσης για 24 ώρες. Δεν είχα καμία άλλη παρενέργεια» λέει στο iefimerida.

Νίκη της επιστήμης

O εμβολιασμός όπως επισημαίνει, είναι η νίκη της επιστήμης απέναντι στον εφιάλτη που έναν χρόνο τώρα σαρώνει τον πλανήτη. «Όταν είδα να φτάνουν τα φορτηγά με τα πρώτα εμβόλια δάκρυσα. Όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές εδώ νιώθουμε μεγάλη ανακούφιση και δηλώσαμε συμμετοχή στον εμβολιασμό σε ποσοστό 100% . Κανείς δεν αρνήθηκε. Παρακολουθώ με απορία την απροθυμία συναδέλφων στην Ελλάδα. Είναι λυπηρό γιατροί να αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Το χρωστάμε στις οικογένειές μας, στους ασθενείς μας, στους ανθρώπους που χάσαμε όλο αυτό το διάστημα» λέει η Ελληνίδα γιατρός και αντικρούει τις αιτιάσεις για σοβαρές παρενέργειες.

Η Παναγιώτα Ανδρεοπούλου, ενδοκρινολόγος και επίκουρη καθηγήτρια στο Cornell της Νέας Υόρκης έκανε το εμβόλιο της moderna την παραμονή των Χριστουγέννων
«Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις ανοσολογίας είναι απαράδεκτο να αρνείται το εμβόλιο. Το ανθρώπινο DNA δεν μπορεί να μεταλλαχθεί τόσο εύκολα. Αν ήταν έτσι, με τόσες ιώσεις που έχουμε περάσει θα ήμασταν όλοι μεταλλαγμένοι. Είναι σημαντικό που επιστημονική έρευνα έφτασε στο σημείο να μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από αυτή την καταστροφή, υγειονομική και οικονομική. Εμβολιάστηκα γιατί θέλω να ξαναδώ την πόλη μου ζωντανή, να ξαναδώ τα χαμόγελα των ανθρώπων αντί να βλέπω τις μάσκες τους» λέει η κ. Ανδρεοπούλου.

Παράλληλα επισημαίνει ότι στη Νέα Υόρκη η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από το πρώτο κύμα κορωνοϊού αφού πλέον έχουν ληφθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα και όλοι κυκλοφορούν με μάσκα. Πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Ναύπακτο ζει η μητέρα της που ανυπομονεί κι εκείνη να εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19 ώστε να καταφέρει να ξαναδεί τα παιδιά της.

iefimerida.gr