Ανδρουλάκης για εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: «Η παράταξη να μην πυροβολήσει τα πόδια της»

«Χρειάζονται πολιτικές θέσεις όχι υπαινιγμοί» ανέφερε ο Eυρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Ήταν ο πρώτος από τους υποψηφίους που αναμένεται να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στις εκλογές του Δεκεμβρίου για το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η ενότητα, στο τέλος μιας τέτοιας εκλογικής διαδικασίας, εξαρτάται απολύτως απ’ τον τρόπο που πορευόμαστε σ’ αυτή. Και δεν είναι μόνο οι σαφείς και καθαροί κανόνες του παιχνιδιού. Είναι και οι συμπεριφορές: ο στοιχειώδης αλληλοσεβασμός, η έντιμη αντιπαράθεση, η σύγκρουση που κρατιέται στο πεδίο των ιδεών, των θέσεων και των προτάσεων. Αν η αντιπαράθεση ξεφύγει, θα υπονομεύσουμε την προοπτική της παράταξης του ΚΙΝ.ΑΛ.».

Από τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας να βγούμε δυνατοί, είπε και πρόσθεσε: «Η διαδικασία πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας αναγεννητικής πορείας και όχι ενός εμφυλίου. Η παράταξη δεν πρέπει να πυροβολήσει τα πόδια της. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αποφάσεις επί των διαδικαστικών ζητημάτων να ληφθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Και οι διαδικασίες του παρελθόντος να είναι οδηγός μας και ταυτόχρονα εγγυητής ότι θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και με κλίμα συναίνεσης».

Μίλησε για ανεπάρκεια της Kυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, γίνεται όλο και πιο εμφανής καθημερινά, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αδυνατεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική. «Αυτό σημαίνει ότι οριοθετούμαστε με σαφήνεια κι απ’ τα δεξιά μας, κι απ’ τα αριστερά μας. Οριοθετούμαστε και ιδεολογικά και πολιτικά».

newsit.gr