Ανδρουλάκης: Με τα λάθη της κ. Γεννηματά κράτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 31%

Βόμβες κατά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά εξεπέλυσε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, καθώς το επικείμενο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι εκλογικό.

«Είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» υπογράμμισε, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας για το επικείμενο συνέδριο.

«Άλλαξαν τον αρχικό προγραμματισμό για μία συνδιάσκεψη τώρα και ώριμο συνέδριο σε ένα χρόνο. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει το συνέδριο. Ο Τσίπρας κάνει ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με δυνάμεις από το χώρο μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα συνέδριο ως πολιτικό αντίβαρο στην προσπάθεια αυτή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν μιλάει για δυαρχία και ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία σημείωσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι εκλογικό».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε συνολικά τους χειρισμούς της κυρίας Γεννηματά την τελευταία διετία: «Από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη, είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%. Να σταματήσουν οι λάθος κινήσεις, να καταλάβουμε τι έγινε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., γιατί φτάσαμε ως εδώ πέρα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «συμβιβαζόμαστε με ένα ρόλο που δεν μας αξίζει» και ότι «τα λάθη εκπορεύονται από μία λογική μικρού κόμματος».

«Από το ‘17 και μετά οι κινήσεις που δεν βο0ήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων… Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. plus του κ. Καμίνη». «Μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τη διαφορά από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να ανατρέψουμε την κατάσταση στο μέλλον. Αυτή η παράταξη να παίξει ρόλο, να μην είμαστε συμβιβασμένοι με τη σημερινή κατάσταση» κατέληξε.

aftodioikisi.gr