Ανήλικο σε άλλο ανήλικο στις τουαλέτες του Ορφανοτροφείου: «Αν στον δαγκώσω θα πονέσει»

«Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: «αν στον δαγκώσω θα πονέσει». Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα»

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις φρικιαστικές καταγγελίες της Νηπιαγωγού, η οποία εργάστηκε για περίπου ένα μήνα στο ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Μετά την αποκάλυψη της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για τις εργαζόμενες στο Ίδρυμα που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ, η νηπιαγωγός στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι ήταν παρούσα σε ένα περιστατικό ερωτικής περίπτυξης, στις τουαλέτες, ανάμεσα σε ανηλίκους.

«Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: «αν στον δαγκώσω θα πονέσει». Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα», ανέφερε η νηπιαγωγός στην καταγγελία της.

«Ο 7χρονος δεν είχε φυσιολογική συμπεριφορά, μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμη και στο σχολείο τα παντελόνια του, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα», υποστηρίζει ακόμη η γυναίκα.

Ισχυρίζεται ακόμη πως τα παιδιά έπεφταν συχνά θύματα κακομεταχείρισης και πως ενώ είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την προβληματική κατάσταση στο ορφανοτροφείο, η εξιχνίαση της υπόθεσης έμενε στα σκαριά.

«Τα περιστατικά επιθετικότητας των παιδιών είναι καθημερινά. Είμαι η μόνη υπάλληλος που τα κατέγραφε στο ημερολόγιο», αναφέρεται στην καταγγελία, όπου επισημαίνονται ακόμη τα εξής για τα περιστατικά βίας: «μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Όταν ηρέμησε μού είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα».

Η Νηπιαγωγός καταγγέλλει τις αποτρόπαιες συνθήκες μέσα στο ορφανοτροφείο όπου εκτός από περιστατικά ξυλοδαρμού είχε καταγραφεί και «αλλαγή δοσολογίας σε φαρμακευτική αγωγή».

«Στον ενάμιση μήνα που εργάστηκα στο τμήμα του ιδρύματος κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παιδιών και να νιώσουν ασφάλεια μαζί», αναφέρεται στην καταγγελία ενώ προστίθεται ότι τα παιδιά είχαν εκμυστηρευτεί στη νηπιαγωγό ότι τα χτυπούσαν.

Η νηπιαγωγός παραθέτει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από περιστατικό εκφοβισμού που εκτυλίχθηκε σε βάρος παιδιού από εργαζόμενο στο ίδρυμα: «”για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;”, το παιδί απάντησε στην εργαζόμενη: ”όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες”».

«Ζήτησα να μιλήσω με ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί τα παιδιά, να μου δώσει κάποια οδηγία και μου είπε ότι δεν μπορεί να έχει επαφή ο καθένας. Τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν πολύ λίγα ρούχα. Ενημερώθηκα τυχαία από την πρόεδρο ότι είχε διαταχθεί ΕΔΕ αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι», υποστηρίζει ακόμη στην καταγγελία της.

Ο βιασμός της κούκλας
«Είχαν μια πάνινη κούκλα, τα περισσότερα παιδιά έκαναν σεξ μαζί της, μας απειλούσαν ότι θα μας δείρουν», ισχυρίζεται επίσης η νηπιαγωγός.

«Ο 7χρονος κατέβασε το παντελόνι του και μου είπε “τώρα βιάζω την κούκλα”. Μου είπαν να μη δώσω σημασία κι ότι είναι ενήμεροι πρόεδρος, ψυχολόγος και κοινωνική υπηρεσία», υποστηρίζει σε άλλο σημείο της καταγγελίες.

Τα λόγια της συγκλονίζουν: «Η βάρδια έκλεισε βλέποντας τον 11χρονο να αυνανίζεται. Όταν ανέφερα στην πρόεδρο όσα είδα δεν έδειξε να εκπλήσσεται. Συνάδελφός μου μου είπε ότι εκτυλίσσονται απίστευτα πράγματα εκεί, τα παιδιά τα χτυπούσαν, στο πρόσωπο».

«Όταν νοσούσε μεγάλο μέρος του προσωπικού με COVID τα πρόσεχαν οι καθαρίστριες, τα παιδιά γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Είχαν χτυπήσει και δυο ετών παιδί, ήταν όλοι ενήμεροι. Όταν τα παιδιά άκουγαν κάτι έκλειναν το στόμα τους. Τα παιδιά τρώνε από catering. Ο 7χρονος μιλούσε όλη την ώρα για ερωτικές πράξεις και κατέβαζε το παντελόνι του. Είδα το ένα παιδί να κάνει πεολειχία», ορισμένα ακόμη σοκαριστικά λόγια που εμπεριέχονται στην καταγγελία.

Η Νηπιαγωγός παραθέτει γεγονότα με χρονική σειρά: «Στις 9.15 το πρωί ήθελε παιχνίδι, η καθαρίστρια δεν του το έδωσε κι άρχισε να πετάει καρεκλάκια».

«Στις 20 Σεπτεμβρίου μετά την επιστροφή τους από το ειδικό Δημοτικό πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: αν στον δαγκώσω θα πονέσει. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα».

«Την επόμενη μέρα μου έκανε παρατήρηση γιατί κατέγραψα το περιστατικό».

«Στις 6 Οκτωβρίου μας δόθηκε οδηγία να χορηγήσουμε ληγμένο φάρμακο σε ενός έτους παιδί».

pronews.gr