Η ανησυχία της Kυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων (Video)

Την εκτίμηση του ευρωπαϊκού ECDC ότι είναι ζήτημα χρόνου να επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα» και στη χώρα μας όπως δείχνει το παράδειγμα της Κρήτης, μετέφερε στους δημάρχους και περιφερειάρχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη που είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για τη σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που καταγράφεται στο 75% από την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από τα 6.000 κρούσματα και απεύθυνε νέα έκκληση, ειδικά στους πιο ευάλωτους, να εμβολιαστούν καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας σε όλους τους χώρους, αφού η μετάλλαξη «Δέλτα», που διαδίδεται ταχύτατα, προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Προτροπή Μητσοτάκη: «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας»

Νέο μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους πολίτες να σπεύσουν να κλείσουν το δικό τους ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει και το σχετικό σύνδεσμο («https://emvolio.gov.gr») της πλατφόρμας των ραντεβού για τα εμβόλια, ενώ στην ανάρτησή του υπάρχει και σχετικό βίντεο-σποτ για τους εμβολιασμούς.

Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ