Ανοίγει μέσα στον Μάιο η πλατφόρμα για εμβολιασμό και για τους 18 ως 30 ετών

Άμεσα αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού εμβολιασμού ακόμα και για τους 18άρηδες, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.

Αισιόδοξη πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού, θα ανοίξει και για τις ηλικίες 18 ως 30 εντός Μαΐου δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Η πλατφόρμα άνοιξε χθες το πρωί, Μεγάλη Τρίτη για τις ηλικίες 30 με 39 ετών ώστε να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της AstraZeneca που έμειναν αδιάθετα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

«Eυελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18- 30 ετών». Παράλληλα η Ζωή Ράπτη προέτρεψε τους νέους και ειδικά τους πολίτες που είναι κινητικοί, να εμβολιαστούν νωρίς.

Το ενδιαφέρον των 30άρηδων φαίνεται πως ήταν αρκετά έντονο παρά τις ενστάσεις που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί για το εμβόλιο της AstraZeneca. Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλιου, η πλατφόρμα ανοίγει για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και πάλι με τα εμβόλια της AstraZeneca ενώ την Πρωτομαγιά παίρνουν «σειρά» οι ηλικίες 45-49.

Ακόμα στις 5 Μαΐου στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού μπαίνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια δόσεις ενώ εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις των εμβολίων είναι πλέον

Οι δόσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής «αγγίζουν» τα 3 εκατομμύρια και οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις είναι 881.224 συμπολίτες μας.

dikaiologitika.gr