Ανοίγει σήμερα η αγορά του Αγρινίου – Δείτε το ωράριο

Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ανοίγουν ξανά με την ελπίδα, ότι ο κόσμος θα κατέβει στην τοπική αγορά και θα την στηρίξει. Δεν ξέρω πόσο αυτονόητο είναι αυτό σήμερα. Είναι βλέπεις και αυτή η συνήθεια με τις διαδικτυακές αγορές, που όλον αυτό τον καιρό έκαναν «χρυσές δουλειές» και για πολλούς αποτελούν ήδη καθημερινή επιλογή. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η ανάσα της τοπικής αγοράς αποτελεί κομμάτι και της δικής μας αναπνοής τότε το μέλλον θα είναι δυσοίωνο για όλους μας.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έχει ήδη ανακοινώσει προσωρινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και έχει καλέσει όλους, εμπόρους και καταναλωτές, να τηρήσουν με σχολαστικότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το ωράριο, λοιπόν, τα καταστήματα στην πόλη θα είναι ανοικτά:

  • Τη Δευτέρα από τις 8:30 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι
  • Την Τρίτη από τις 8:30 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.
  • Την Τετάρτη από τις 8:30 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι
  • Την Πέμπτη από τις 8:30 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.
  • Την Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.
  • Το Σάββατο από τις 8:30 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι.

Να θυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 (ή με την αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση μετακίνησης πολιτών και την επιλογή «2», και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr