Με «ανοιγμένα τα πανιά» το Επιμελητήριο

Κουβεντιάζοντας χθες και προχθές με διάφορους εμπόρους της πόλης διαπίστωσα ότι τα πράγματα στην αγορά κινήθηκαν υποτονικά τουλάχιστον τις πρώτες δυο μέρες του ανοίγματος. Όπως μου είπαν σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήθηκε αυτό που συνέβαινε τις προηγούμενες φορές που ο κόσμος έσπευδε στα καταστήματα της αγοράς για να αγοράσει τα χρειαζούμενα. Αυτό το άνοιγμα ήταν κάπως συγκρατημένο για τους περισσότερους.

  • Μάλλον αυτό πρέπει να είδε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο  Πάνος Τσιχριτζής και ανέβασε πριν από δυόμιση ώρες περίπου μια φωτογραφία του Επιμελητηρίου με «ανοιγμένα τα πανιά».

«Ο Τόπος σου  δημιουργεί, παράγει, αξίζει», αναφέρει το πρώτο. «Στήριξε τον»

«Όλα όσα χρειάζεσαι είναι εδώ», λέει το δεύτερο. «Οι επαγγελματίες του τόπου σου κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι, στα τοπικά καταστήματα σε εξυπηρετούν με χαμόγελο. Μένουμε εδώ επιλέγουμε γειτονιά. Καθώς κάνεις τη βόλτα σου στην πόλη θυμήσου: ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ».

Σίγουρα πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ζούμε σε εποχές παγκοσμιοποίησης των αγορών και τα προϊόντα κάνουν πια το γύρω της γης με όλο και περισσότερο ανταγωνιστικές προσφορές σε όλα τα επίπεδα. Αν όμως σε αυτούς τους καιρούς δεν σταθούμε στο πλευρό και στις ανάγκες των γειτόνων μας, πολύ δύσκολα θα μπορούμε να σταθούμε κι εμείς στα πόδια μας, όποιες οικονομικές δυνατότητες και αν διαθέτουμε.

  • Στηρίζω την τοπική αγορά, σημαίνει: στηρίζω την αξιοπρέπεια και τον αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας να βρει τους δικούς της ρυθμούς, τις δικές της ισορροπίες, τη δική της αναπνοή και υγεία.

Σε αυτούς τους τόσο ανταγωνιστικούς καιρούς εμείς ας επιλέξουμε να είμαστε με τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Γιατί αν χάσουμε έστω και για λίγο αυτόν τον προσανατολισμό είναι σίγουρο ότι κανένας δεν θα καταφέρει να σωθεί μόνος του.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr