Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 18 τον Ιούνιο

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18 ετών και άνω, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και τόνισε ότι ο εμβολιασμός «είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές».

  • «Βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν», πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega.

Αναφορικά με τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44, σχολίασε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους: «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού».

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών», είπε, συμπληρώνοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, υποστήριξε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο.

  • «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο», επισήμανε.

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος, είπε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.


thepresident.gr