Ανοικτοί οι δρόμοι στον Αράκυνθο – Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις

Με τρία μεγάλα μηχανήματα έργου ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου πραγματοποιεί καθαρισμούς δρόμων που οδηγούν στις ορεινές κοινότητες του Αρακύνθου, παρουσία των αντιδημάρχων Γ. Καραπαπά και Αγαθάγγελου Κότσαλου, του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Κοντογιάννη καθώς επίσης προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Η σφοδρή χιονόπτωση που συνεχιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε προβλήματα στην οδική πρόσβαση τα οποία μάλιστα ξεκινούσαν από πολύ χαμηλότερα ύψη (Κάτω Ρέτσινα).

Αυτή τη στιγμή ο αποχιονισμός συνεχίζεται στις περιοχές των Ελληνικών, του Κουδουνίου και των οικισμών Μελικοκέϊκα και Καρύτσα. Λόγω της χιονόπτωσης αυξημένη είναι η κίνηση των επισκεπτών στον ορεινό όγκο του Αρακύνθου, οι οδηγοί ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ειδικά δε κατά τις βραδινές ώρες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα κρίνεται απαραίτητη, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν, ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό.