Άνοιξαν και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για «διαστημικό» Internet

Τις «διαστημικές» ταχύτητες internet του Έλον Μασκ, θα έχουν τη δυναντότητα να απολαύσουν όσοι Έλληνες το επιθυμούν.

Όσοι λοιπόν θέλουν να δοκιμάσουν το γρήγορο, δορυφορικό ίντερνετ της Starlink (θυγατρική της SpaceX), μπορούν να προχωρήσουν σε παραγγελία από την ιστοσελίδα της εταιρίας. Η εισαγωγή της διεύθυνσης μάλιστα είναι στα ελληνικά.

patr12

Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια όπως αναφέρεται στη σελίδα. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται.

99evro

 

H είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και τιμολογείται ακριβότερα θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps.

Οι χρήστες για να συνδεθούν χρειάζονται ένα δορυφορικό πιάτο όπως αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης για να αποκτήσουν σύνδεση με τους δορυφόρους της Starlink οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με έναν επίγειο σταθμό ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα είτε στην Νεμέα είτε στις Θερμοπύλες. Ο επίγειος σταθμός με τη σειρά του συνδέεται με τη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου διαδικτύου.

protothema.gr