Άνοιξε 6η κλινική covid στο Ρίο κι ετοιμάζεται 7η

Ασφυκτική η πίεση στο νοσοκομείο

Άνοιξε χθες ο δρόμος για την άμεση μεταφορά ασθενών από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Ολύμπιον, ενώ παράλληλα άνοιξε και λειτουργεί η 6η Κλινική COVID -19 στην Ωτορινολαρυγγολογική και προετοιμάζεται το άνοιγμα 7ης. Όλα αυτά απεικονίζουν την πιεστική κατάσταση που υπάρχει πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και γενικότερα στο Σύστημα Υγείας από τη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η εικόνα δέκα ασθενών της Παθολογικής, έξι περιστατικών άλλων Κλινικών και δύο ύποπτων κρουσμάτων covid -19, που παραμένουν και νοσηλεύονται κανονικά στο Τμήμα Επειγόντων λόγω του αδιαχώρητου στις Κλινικές, είναι χαρακτηριστική της ασφυξίας που υφίσταται πλέον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατάστασης ετέθη θέμα στην χθεσινή Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου COVID, που συγκάλεσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε η επικαιροποίηση ανάπτυξης νέων κλινών για ασθενείς covid -19.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», από τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό ετέθη θέμα να ενεργοποιηθούν οι κλίνες του Iδιωτικού Θεραπευτηρίου «Ολύμπιον» για τη νοσηλεία παθολογικών ασθενών σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση και να γίνει άμεσα η μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονται προσωρινά στα ΤΕΠ.

Με την συγκεκριμένη πρόταση συμφώνησε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης γιατί όπως είπε πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία στήριξης και από τον Ιδιωτικό Φορέα λόγω της έξαρσης της πανδημίας σε βαθμό πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα.

 

thebest.gr