Ανοιχτά κιμαδοπιτάκια

Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 γρ. μαγιονέζα
Για τη σύνθεση
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
μαγιονέζα
μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Ιδανικά με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνειά της για να μην φουσκώσει.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας από 1 κ.σ. από τη γέμιση.
Τυλίγουμε τη σφολιάτα περιμετρικά για να φτιάξουμε έναν κόθρο και απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μαγιονέζα και μαϊντανό.
akispetretzikis.com