Ανοιχτή επιστολή από τους ιδιοκτήτες συλλόγων και τους αθλητές της Άρσης Βαρών

Ιδιοκτήτες συλλόγων και αθλητές Άρσης Βαρών, μεταξύ των οποίων και ο Αγρινιώτης Ιωάννης Διώτης, με ανοιχτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και κάθε αρμόδιο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχουν επέλθει και στο συγκεκριμένο άθλημα σε επίπεδο προπονήσεων, αγώνων, διοργανώσεων με αφορμή την καθολική απαγόρευση για τη μη διεξαγωγή ανοιχτών προπονήσεων, πολύ περισσότερο αγώνων και διοργανώσεων γύρω από το άθλημα της Άρσης Βαρών.

Ανοιχτή επιστολή προς
Υφυπουργό αθλητισμού
κ. Λεύτερη Αυγενάκη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
Γιώργο Μαυροτά
Επιτροπή Λοιμωξιολόγων
και κάθε αρμόδιο

«Αν κ θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς όλοι εμείς οι άνθρωποι του “ερασιτεχνικού” αθλητισμού, παράλληλα νιώθουμε κ ιδιαίτερα παραγκωνισμένοι…

Απ’ τον Μάρτιο που κ η χώρα μας εισήλθε στην δίνη της πανδημίας ο αθλητισμός είναι απ’ τους πιο πληττώμενους κλάδους

Για πολλούς από εμάς η ενασχόληση μας με το αντικείμενο δεν αποτελεί μόνο την αγαπημένη μας δράση, αλλά ίσως και την κυριότερη πηγή βιοπορισμού μας.

Χωρίς να θέλουμε να αναφερθούμε στην οικονομική ασφυξία πού υφίσταται, καθώς ΔΥΣΤΥΧΏΣ αυτό αφορά σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων, επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα του αθλητισμού και πόσο μάλλον του ατομικού!

Έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε το άθλημα που ίσως να χάρισε στην χώρα μας τις σπουδαιότερες διεθνής επιτυχίες και τους πλέον καταξιωμένους αθλητές στο παγκόσμιο στερέωμα, την Άρση Βαρών.

Όπως όμως όλα τα αθλήματα, πρέπει πρώτα να γεννηθεί και να γαλουχηθεί στο προπονητήριο για να οδηγηθεί στην διάκριση

Πέφτοντας πολλές φορές θύματα του συγκερασμού με ιδιωτικούς χώρους εκγύμνασης, τα αναγνωρισμένα και αδειοδοτημένα αθλητικά σωματεία έχουν σαν κύριο στόχο πέραν της εμφύτευσης αθλητικής παιδείας , την στελέχωση των εθνικών ομάδων και την εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνής διοργανώσεις

Η απότομη παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες

Η ιδιαιτερότητα του χώρου μας είναι η ενασχόληση με κυρίως νεαρό ανθρώπινο δυναμικό

Πέρα απ’ τις πιθανές ψυχοσωματικές μεταπτώσεις, οι αθλητές λειτουργούν πάντα βάση προγραμματισμού!

Προπονητικού σχεδιασμού, διατροφικού πλάνου, αγωνιστικού χρονοδιαγράμματος

Με όλο των σεβασμό προς τον οποιονδήποτε υπεύθυνο και με πρωταρχικό γνώμονα την ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ των αθλητών μας

Οι σύλλογοι και οι αθλητές τους δεν είναι στο παρά πέντε… είναι στο και πέντε!

Η Άρση Βαρών, το ατομικό άθλημα χωρίς σωματική επαφή, που μπορεί να εκτελεστεί μόνο εντός του προπονητηρίου μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης διασποράς του υιού!

Με απόλυτη ασφάλεια και για τους αθλητές και για τους εργαζόμενους!

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις κρίσεις των λοιμωξιολώγων με όλη την δύναμη της φωνής μας, επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα και του αθλήματος μας που μας κάνει να είμαστε βέβαιοι για την απόλυτη τήρηση των μέτρων και την επιτακτική αναγκαιότητα επανέναρξης των προπονήσεων.

Η πανδημία αργά ή γρήγορα θα περάσει και η ζωές μας θα επανέλθουν

Αν μια ολόκληρη γενιά αθλητών χαθεί, μπορεί να επανέλθει;;;

Προκαταβολικά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όποιον συμπορεύεται με την θέση μας για άμεση επαναλειτουργία των αδειοδοτημένων από Γ.Γ.Α. προπονητηρίων Άρσης Βαρών»