Στον Antenna Star ο Θ. Παπαθανάσης για την πορεία του εμβολιασμού και το φάρμακο της κολχικίνης (Ηχητικό)

Ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 για το πως προχωράει ο εμβολιασμός αλλά και για τον ρόλο των φαρμακείων σε αυτά. 

Επίσης, στάθηκε στη κολχικίνη χαρακτηρίζοντάς το ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά της πανδημίας και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Είναι μία σημαντική εξέλιξη, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι εξαιρετικά θετικά. Οι ερευνητές είδαν ότι μείωσαν 44% τη θνητότητα, 25% την ανάγκη να νοσηλευτεί κάποιος στο Νοσοκομείο και 50% την ανάγκη να διασωληνωθεί. Πρώτη φορά βλέπουμε αυτά τα ποσοστά από ένα φάρμακο, ένα χάπι φθηνό, διαδεδομένο, ακίνδυνο, με πολύ λίγες παρενέργειες. Είμαστε μπροστά σε μία πολύ θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή. Τα φαρμακεία θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή για να ενημερώσουν σωστά , να συμβουλεύσουν , να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο και την δημόσια υγεία» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Παπαθανάση στον Antenna Star 103.5: