Άνθρωποι με συμπτώματα κορωνοϊού, παρατημένοι στο δασάκι του «Σωτηρία»

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, η κοινή γνώμη δικαιολογημένα ανησυχεί, το σύστημα ωστόσο ελέγχου και προστασίας από τον ιό αποδεικνύεται ότι παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και αστοχίες. Μετά την περίπτωση του ταξιδιού στους Αγίους Τόπους, όπου καταγράφηκαν σοβαρά λάθη, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA από το νοσοκομείο «Σωτηρία» καταγράφει μαύρες τρύπες και ανησυχητικά κενά.

Άλλοι ήρθαν από το Τελ Αβίβ, άλλοι από την Πάτρα. Παρουσίασαν τα συμπτώματα του κορωνοϊού, πυρετό και βήχα. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. Κατέληξαν, νύχτα, στο δασάκι του νοσοκομείου  «Σωτηρία», να περιμένουν, όπως καταγγέλλουν, με τις ώρες χωρίς κανένας να τους δίνει σημασία.

«Ήρθα τη Δευτέρα, ανέβασα δέκατα, πήρα στον ΕΟΔΥ τηλέφωνο. Περίμενα μια ώρα να το σηκώσουν. Όταν το σήκωσαν μου είπαν να έρθω στο Σωτηρία».

Περίπου δέκα άνθρωποι με πυρετό, περίμεναν μέχρι και τις δύο τα ξημερώματα, από τις 4 το απόγευμα οι περισσότεροι. Στον χώρο αναμονής, ένας νεαρός έχει σκεπαστεί με μια κουβέρτα. Το ιατρείο άδειο.

«Ο γιος μου έχει έρθει από την Πάτρα. Έχει πυρετό το παιδί. Ήρθαμε στις 2 το μεσημέρι, ακόμα περιμένουμε».

Το «Σωτηρία» αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας: αφού χορηγηθεί απλή χειρουργική μάσκα στους ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια ύποπτου κρούσματος, αυτοί μεταφέρονται σε ξεχωριστό χώρο αναμονής και εξέτασης, με διαθέσιμη υποδομή και υλικά για την εφαρμογή υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής.

Επίσης, για την καλύτερη διαλογή και έγκαιρη αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων, συστήνεται να υπάρχει μόνο μία ανοιχτή είσοδος για την προσέλευση των ασθενών.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους καταγγέλλοντες, στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα, και μετά από μια μικρή «εξέγερση» των δέκα ατόμων που τέθηκαν σε αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση, ελήφθησαν δείγματα από όλους και τους συστήθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπου θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα.

https://www.tanea.gr/