Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. συνέδεσε τα μεταλλαγμένα στελέχη με τη διασπορά σε μαθητές

O Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος mιλώντας το πρωί στον ANT1 ο κ. Παναγιωτακόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μεταλλαγμένα στελέχη να σχετίζονται με την αυξημένη, συγκριτικά με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. τόνισε επίσης πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας» απαντώντας στο ερώτημα αν προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, είπε ότι «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ο αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως, «δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα».

Από την άλλη υπογράμμισε τη θετική πλευρά, ότι δηλαδή είναι «το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον Ε.Μ.Α. κι ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

libre.gr