Ανυποψίαστοι

Το εμβόλιο που έφτασε χτες και στο Αγρίνιο είναι σίγουρα ένα σημαντικό «όπλο» στη μάχη που δίνει η επιστήμη με τον κορωνοϊό, δεν μπορεί όμως να είναι πανάκεια, ειδικά όταν τα συστήματα που τα διαχειρίζονται και οι προγραμματισμοί τους είναι τόσο ευμετάβλητοι και στιγμιαίοι, που ούτε μια απλή παράδοση δεν μπορεί να γίνει στην ώρα της

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως όλοι μας έχουμε διαπιστώσει δεν είναι αυτός καθ’ αυτός ο ιός. Είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα, την ώρα που όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαχείριση φαντάζει να ενδιαφέρονται πρώτα για το show και κατόπιν για την ουσία. Από τις δημοσιογραφικές υπερπαραγωγές, μέχρι τις εμφανίσεις των μελών της επιτροπής των επιστημόνων (και όχι μόνο) σε εκπομπές και συνεντεύξεις, από τα ευφάνταστα βίντεο με τις σεναριακού τύπου ατάκες , μέχρι τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα, όλα μοιάζουν να επιχειρούν να ανακυκλώσουν το φόβο των «απείθαρχων» πολιτών που «δεν σκέφτονται τίποτα και κανένα».

Είναι περιττό πιστεύω να αιτιολογήσω το γιατί ακόμα κι αυτή η επικοινωνιακή πολιτική είναι αποτυχημένη. Πως μπορεί να είναι επιτυχημένη μια επικοινωνιακή πολιτική, όταν χωρίζει την κοινωνία σε δύο μεγάλες ομάδες που αλληλοσυγκρούονται στα κοινωνικά δίκτυα. Από τη μια οι «αρνητές», από την άλλη οι «φοβισμένοι» και στη μέση οι αναποφάσιστοι. Και όλοι μαζί ανυποψίαστοι, άλλος σε μικρότερο κι άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, για το πραγματικό μέγεθος και την ποιότητα του προβλήματος.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr