«Ανυπότακτο Αγρίνιο – Λαϊκή Συνέλευση»: 1.048 λόγοι που συνεχίζουμε

«Ανυπότακτο Αγρίνιο – Λαϊκή Συνέλευση»: 1.048 λόγοι που συνεχίζουμε

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Συνδυασμός «Ανυπότακτο Αγρίνιο – Λαϊκή Συνέλευση» με αφορμή το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών της περασμένης Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Στις Εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 3%, που θα του επέτρεπε να συνεχίσει να εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Η πρωτοφανής πόλωση, με αποκλειστική ευθύνη των δύο παρατάξεων που τελικά υπερίσχυσαν, ο νόμος του πρώην αρχηγού της ΕΠΕΝ και νυν Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη που περιόρισε τις επιλογές πολλών συμπολιτών μας, η παντελής έλλειψη συζήτησης με πολιτικούς όρους που ευνόησε τις κενές περιεχομένου καμπάνιες των ισχυρών επικοινωνιακά συνδυασμών, είναι κάποιες από τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σε όλα τα παραπάνω αν προσθέσουμε και την αδυναμία εκ μέρους μας να επικοινωνήσουμε τα όσα σημαντικά έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο με τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης, τότε έχουμε μια αρκετά καλή εξήγηση αυτού του αποτελέσματος.

Είναι πιθανόν για κάποιο άλλο δημοτικό σχήμα, μια τέτοια εξέλιξη να σήμαινε την παραίτηση και την διάλυση του.

Όχι σε εμάς όμως!

Όλοι και όλες εμείς που προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να αρθρώσουμε έναν άλλο λόγο, που θα νοιάζεται μόνο για τις ανάγκες της κοινωνίας, για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της πόλης και για τα προβλήματα του κάθε πολίτη στον πραγματικό χρόνο και χώρο, πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε απέναντι σε αυτούς που μεθοδεύουν ήδη την πλήρη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανάθεση των πιο βασικών λειτουργιών της σε managers, σε όσους ανέμπνευστους παπαγαλίζουν θεωρίες για «ανάπτυξη» αγνοώντας τους ανθρώπους και το περιβάλλον, σε όλους αυτούς που έχουν κάνει την αδράνεια κανονικότητα.

Όλοι και όλες εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες και παρούσες, πιο αποφασιστικοί και πιο θαρραλέες, τιμώντας την δεκαετή ιστορία μας, αλλά κυρίως τιμώντας τους 1.048 συμπολίτες μας που «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό» και έδωσαν την ψήφο τους στο «Ανυπότακτο Αγρίνιο».

Για εμάς και για αυτούς, όπως λέει και ο μικρότερος από τους συντρόφους μας, ο Σωτήρης «κι αν δε νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα»!

 

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αγρινίου: 23 Έδρες ο Παπαναστασίου, έντεκα ο Πιστιόλας, τρεις ο Τραπεζιώτης και δύο ο Παπανικολάου