Το «Ανυπότακτο» τίμησε την επέτειο με κατάθεση στην προτομή Λαμπράκη

«Στα ανεκπλήρωτα συνθήματα της εξέγερσης του πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 73 για ψωμί, παιδεία, ελευθερία εν έτη 2020 ήρθε να προστεθεί και το αίτημα για υγεία», αναφέρει η δημοτική παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο, η οποία τίμησε σήμερα τη ν επέτειο του Πολυτεχνείου με την κατάθεση μερικών λουλουδιών στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη της πόλης του Αγρινίου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ», συνεχίζει η ανακοίνωση, «με μια πρωτοφανή απόφαση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη την επικράτεια της χώρας με πρόσχημα την πανδημία για τέσσερις μέρες δείχνει με τον πιο αποκρουστικό τρόπο την δυσανεξία της στο εξεγερτικό μήνυμα του Νοεμβρη αλλά και την πρόθεση της να καλύψει τα κενά που η ίδια δημιουργεί σε κάθε τι δημόσιο με μπόλικη καταστολή.

Τα προβλήματα όμως της πανδημίας υγειονομικά και οικονομικά δεν μπορούν να λυθούν με καταστολή αλλά με αλλαγή αυτής της πολιτικής. Το κοινωνικό υπόδειγμα που κάποιοι οραματίζονται για μια κοινωνία σε σιγή ασυρμάτου, μοιρολατρική και συμβιβασμένη με αυτά που της σερβίρουν κάθε μέρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κάθε άνθρωπο που θέλει να ζει με αξιοπρέπεια».

Και καταλήγει: «Το Ανυπότακτο Αγρίνιο τίμησε τη μέρα αυτή με κατάθεση μερικών λουλουδιών στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη της πόλης μας αφιερώνοντας το ποίημα του συντοπίτη μας Γιώργου Ζιοβα με τίτλο: “Η φωτιά”»


Αίθουσα σύνταξης
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr