Απαλλάσσεται ο Μαρινάκης για τα στημένα – Απόφαση του Αρείου Πάγου

Στο Συμβούλιο Εφετών επιστρέφει η δικογραφία για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Απαλλάσσεται ο Μαρινάκης
Το Ποινικό Τμήμα αποφάσισε την απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργηματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που ειχε ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία τον είχε απαλλάξει το Συβούλιο εφετών.

Το αποφάσισε ο Άρειος Πάγος
Συγκεκριμένα το ποινικό τμημα του Αρείου Πάγου απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης, απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδικήμα της εγκληματικής οράνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας, απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό καυργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2-1).

Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιεπούς αιτιολογίας.

Συνεπώς θα κριθεί εκ νέου αν ο κ. Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπο διερεύνηση.

newsit.gr