Απαλλάχτηκαν Ολυμπιακός και Ατρόμητος από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Οριστικά απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελεσμάτων τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Ατρόμητος, καθώς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ανοιχτή η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Την απαλλαγή των Π.Α.Ε. Ολυμπιακού και Ατρομήτου, όπως και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παύλος Κουστέρης και επιβεβαίωσε από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ο Κώστας Νικολακόπουλος, οι εμπλεκόμενοι των δύο πλευρών ενημερώθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. πως απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, μετά την ακροματική διαδικασία που είχε ξεκινήσει 1/7 στο Εφετείο Αθηνών.

Αθώοι επίσης κρίθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο., Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της Ε.Π.Ο. Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Γιώργος Σαρρής (για το χρονικό διάστημα πριν την 23.12.2014).

Απαράδεκτη κρίθηκε η πειθαρχική διαδικασία ως προς τους Αθανάσιο Μπριάκο, Θεόδωρο Κουρίδη και Γεώργιο Δούρο, καθώς και για τον Γιώργο Σαρρή, για το διάστημα από 23.12.2014και εντεύθεν.

Θυμίζουμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, είχε κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγούνταν τον υποβιβασμό Ολυμπιακού-Ατρομήτου, αλλά και τον διά βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ομάδων. Πλέον υπάρχει δικαίωμα έφεσης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εντός πέντε ημερών.

Η υπόθεση πάντως παραμένει ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο τόσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και για ακόμη 27 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας. Η δίκη αυτή συνεχίζεται κανονικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.