Η απάντηση της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. στο ΑgrinioTimes.gr για την Εκτροπή του Αχελωου

Η απάντηση της Επιτροπής Διεκδίκησης Επίλυσης του Υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) στο ΑgrinioTimes.gr, για την Εκτροπή του Αχελωου

Αγαπητοί φίλοι 

Καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση σας να αναρτήσετε κείμενο της Επιτροπής για την Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ).

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι να επικοινωνήσουμε με τους αναγνώστες  και των δύο γειτονικών μας περιοχών, με στόχο την αλληλοκατανόηση των θέσεων γύρω από τα μεγάλα και κρίσιμα οικολογικά και αναπτυξιακά προβλήματα των υδάτων του Αχελώου.

Στη βάση αυτή είδαμε με ειλικρινή έκπληξη  τον τίτλο – σχόλιο με το οποίο υποδεχθήκατε την χθεσινή μας τοποθέτηση, την οποία θεωρείτε «προκλητική». (Δείτε την ανάρτηση του ΑgrinoTimes.gr εδώ).

Εάν κάτι από τα γραφθέντα έδωσε μια τέτοια εντύπωση, ζητούμε συγνώμη για όποιον η οποίους εθίγησαν.

Σας διαβεβαιώνουμε πάντως ότι δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να εμπλακούμε στις γνωστές  αντιπαραθέσεις του παρελθόντος για το εάν μας χρειάζονται η όχι τα έργα άνω Αχελώου.

Εκφράζοντας ελεύθερα και με τον επιβαλλόμενο πολιτικό πολιτισμό τις απόψεις μας, το μόνο που ζητάμε, και αυτό προτείνουμε να αποτελέσει ΚΟΙΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΩΝ, είναι η λήψη οριστικής απόφασης, όσο δύσκολη και εάν είναι αυτή, από τα όργανα της πολιτείας (Βουλή, Υπουργεία, πολιτικά κόμματα κλπ.) για την τύχη των έργων, δηλαδή κατεδάφιση τους εάν δεν τα χρειαζόμαστε η ολοκλήρωση τους για το αντίθετο.

Άλλη λύση, δυστυχώς, δεν προσφέρεται, όπως και άλλη κωλυσιεργία από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που το “σέρνουν” ανεπίλυτο εδώ και χρόνια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή (ήδη εξηγήσαμε και τους λόγους).

Με τις παραπάνω εξηγήσεις, ελπίζουμε ότι η καλή σας διάθεση απέναντι μας θα συνεχιστεί.

Με εκτίμηση   

για την ΕΔΥΘΕ

Κώστας Γιαννακός

Φάνης Γέμτος