Απελευθέρωση γερακίνων στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»

Απελευθέρωση γερακίνων στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα”. Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», Νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, συμμετείχε σε  μια πολύ ευαίσθητη και καινοτόμα δράση.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής εθελοντικής ομάδας ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου κ. Νίκος Νούλας είχε την ευγενική πρωτοβουλία να προτείνει τη συμμετοχή του Εργαστηρίου μας στην απελευθέρωση τριών άγριων γερακίνων που ήταν πληγωμένες, νοσηλεύτηκαν στο Φορέα ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων) και στην Αλκυόνη Πάρου και είχαν πλέον θεραπευτεί. Στη δράση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Εργαστηρίου μας στο Λιμάνι Μεσολογγίου συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», με τη συνοδεία εργαζομένων και ο βρεφονηπιακός σταθμός Μεσολογγίου «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» με την κα Νεκταρία Καντζούρου, που η ίδια πάντα με αγάπη και μεράκι φροντίζει και για την ευαισθητοποίηση των νηπίων τόσο πάνω στο θέμα της αναπηρίας αλλά και της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους μας η παρουσία του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαου Καραπάνου, ο οποίος ενθάρρυνε όλα τα παιδιά και συμμετείχε ενεργά στην απελευθέρωση μιας γερακίνας.

Οι νέοι μας ενθουσιάστηκαν με την επαφή που είχαν με τα άγρια αυτά ζώα και τη φύση αλλά και χάρηκαν την απελευθέρωση των πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι νέοι με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ευχαριστούμε θερμότατα το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  και  όλους τους Φορείς, που με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία στηρίζουν το έργο μας, που αφορά στην πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη κοινωνική ομάδα των συνανθρώπων μας, που είναι τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και από μόνοι τους δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή.