Απεργία σήμερα στους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΙΤΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, η οποία και αφορά το προσωπικό που απασχολούν οι ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

Ως εκ τούτου, από τις 5.00 π.μ. της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου, έως τις 5.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου, απεργούν όλοι οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR, OPEN) καθώς και στις ιστοσελίδες αυτών.

Αφορμή της εν λόγω απεργίας το αίτημα για την απόσυρση του άρθρου 29 του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και που αφορά το προσωπικό που απασχολούν οι ιδιωτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα προσμετρώνται στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών».

nassosblog.gr