Σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί ο Σύλ. Δασκάλων και Νηπ/γών Αμφιλοχίας

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες εργασίας, την άμβλυνση των ανισοτήτων, την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμφιλοχίας.

Και συνεχίζει:

«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο αγώνων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζομένους της χώρας μας. 135 χρόνια μετά τον Μάη του 1866, όταν τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο στην εργασία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σε μια εποχή που η τεχνολογική και κοινωνική πρόοδος θα έπρεπε να μας δίνει τη δυνατότητα να συζητάμε για μείωση των ωρών εργασίας η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτιζομενη με τα συμφέροντα μιας ελίτ εργοδοτών και εργαλειοποιωντας την υγειονομική κρίση, απειλεί εργασιακά κεκτημένα αιώνων, σε συνέχεια των αντεργατικων ρυθμίσεων των δύο τελευταίων ετών που οδήγησαν σε εργοδοτική αυθαιρεσία και ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του 8ωρου και του πενθήμερου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκαωρης εργασίας , την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και σειρά μέτρων που ποινικοποιούν ουσιαστικά τη συνδικαλιστική δράση.

Απέναντι στην επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα ο κόσμος της εργασίας απαντάμε με δυναμικές αγωνιστικές δράσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δίκαιο μισθο!
  • Δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία!
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας!
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση!
  • Τα αντεργατικα μέτρα της κυβέρνησης δε θα περάσουν!
  • Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κινητοποίηση του ΕΚΑ στην Κεντρική Πλατεία στο Αγρίνιο στις 6 Μαΐου 2021, ώρα 10.30 π.μ. και σε όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις».