Με απόφαση Φαρμάκη χρηματοδοτείται το Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου «Παπαχαραλάμπειο»

Χρηματοδοτούνται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων σε Ποσειδώνιο, Νεάπολη και Μίκρα στη Θεσσαλονίκη, «Αντ. Πεπανός» στην Πάτρα και «Παπαχαραλάμπειο» στη Ναύπακτο

  • Στα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκαν οι χρηματοδοτήσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης, άνω των 8 εκατ. ευρώ, σε πέντε σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας!

Συγκεκριμένα:

• με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, εντάχθηκαν οι εξής υποδομές, που ανήκουν στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης:
 Ποσειδώνιο Ναυταθλητικό Κέντρο (2,4 εκατ.),
 Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο Νεάπολης (1,2 εκατ.),
 ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και η ένταξη των εγκαταστάσεων στη Μίκρα (Μίκρα 1, «Σπίτι» Γυμναστικής, Γυμναστήριο Πάλης), με προϋπολογισμό ενεργειακής αναβάθμισης 1,95 εκατ. ευρώ.

• με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάχθηκαν οι εξής υποδομές, για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας:
 Κλειστό Κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» (2,2 εκατ.) του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας,
 Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου «Παπαχαραλάμπειο» (480.000€).

«Ευχαριστώ θερμά τους Περιφερειάρχες, Απόστολο Τζιτζικώστα, της Κεντρικής Μακεδονίας και Νεκτάριο Φαρμάκη, της Δυτικής Ελλάδας, για τη στενότατη, άριστη, συνεργασία και την καθοριστική οικονομική συμβολή τους στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε για τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και τόνισε:

«Η προστασία και η “πράσινη” μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον, η έξυπνη διαχείριση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποτελεί προτεραιότητα και εχέγγυο αθλητικής ανάπτυξης και ευημερίας της αθλητικής οικογένειας, μέσα από υποδομές σύγχρονες και ακόμα πιο ασφαλείς.
Να ευχαριστήσω, επίσης, τα στελέχη της Γ.Γ.Α., των Περιφερειών και τις διοικήσεις και τους εργαζομένους μας στα Ε.Α.Κ., που δούλεψαν μεθοδικά για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες αυτών των σπουδαίων έργων».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, επισήμανε:

«Η ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεών μας (Νεάπολης, Ποσειδωνίου και εντός των επόμενων ημερών και της Μίκρας) στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί επιστέγασμα μιας πολύμηνης και συντονισμένης προσπάθειας πολλών ανθρώπων με το ίδιο όραμα και προσήλωση: την ποιοτικότερη άθληση με τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον όρους.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την επιμονή, τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την συνδρομή και φυσικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γ.Γ.Α. και της Περιφέρειας για την ακάματη εργασία και την αποδοτική συνεργασία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας, Νίκος Παπαδημάτος, υπογράμμισε:

«Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια των εγκαταστάσεών μας αποτελεί προτεραιότητα και γι’ αυτό εργαστήκαμε εντατικά σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου “Αντώνης Πεπανός”, εκτός από τα προφανή οφέλη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα μειώσει το λειτουργικό κόστος της εγκατάστασης, γεγονός που ισοδυναμεί με περισσότερες παροχές στους αθλητές της πόλης.

Υλοποιείται έτσι ο σχεδιασμός μας αλλά και οι δεσμεύσεις μας για μία νέα εποχή λειτουργίας των εγκαταστάσεών μας, για την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Για το περιβάλλον, τους αθλητές, τη νεολαία και τα σωματεία της Πάτρας.

Για ακόμη μία φορά ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, για τη συνεργασία και την συμπαράστασή τους».

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του «Παπαχαραλάμπειου» Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, Γιώργος Μίχος, ανέφερε:

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, με μεθοδικότητα και άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς και κυρίως με την στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μέσω του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ιεραρχήσαμε τους στόχους για την επόμενη μέρα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου μας υπήρξε κορυφαία προτεραιότητα, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες όσο και για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μας.

Η θετική εξέλιξη αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας μας, αλλά και το πιο σημαντικό βήμα ώστε το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο να ανταποκρίνεται στο σύνολο των σύγχρονων αναγκών».