Απόλυτο αφεντικό ο Περέιρα για κανονισμό διαιτησίας και πίνακες της νέας σεζόν!

Απόλυτο αφεντικό στη διαιτησία παρέμεινε ο Βίτορ Περέιρα, μετά την εντολή της FIFA να κοινοποιηθούν κανονισμός διαιτησίας και πίνακες διαιτητών χωρίς την έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Ο.

Με αυστηρή επιστολή που έφτασε στον Βαγγέλη Γραμμένο υπογράμμισε η FIFA την απόλυτη ανεξαρτησία της ΚΕΔ.

Όπως αποκαλύπτει η «Live Sport», για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου οι τροποποιήσεις του νέου κανονισμού διαιτησίας και οι πίνακες διαιτητών έγιναν στο ακέραιο βάσει των προτάσεων του αρχιδιαιτητή, Βίτορ Περέιρα, που παραμένει το απόλυτο αφεντικό στην ΚΕΔ.

Πρόκειται για ηχηρό «χαστούκι» στην Ε.Π.Ο., που μέχρι πρότινος είχε λόγο στις εν λόγω τροποποιήσεις, αφού έπρεπε να περάσουν από την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίασή της, είχε αποφασιστεί αναβολή στην έγκριση αρκετών κανονισμών, ως τις 31/7.

Η FIFA, μέσω επιστολής που υπογράφει η Γενική Γραμματέας της, Φάτμα Σαμούρα, έδωσε εντολή να κοινοποιηθούν άμεσα οι τροποποιήσεις -όπως και έγινε, τελικά- αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Οι αλλαγές στους Κανονισμούς Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. προτάθηκαν και συντάχτηκαν από τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Βίτορ Περέιρα, και σχολιάστηκαν επίσης από τη FIFA και την UEFA (…) Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει ανατεθεί μεγάλη εξουσία στην ΚΕΔ όσον αφορά τα θέματα διαιτησίας και ειδικά σχετικά με τους Κανονισμούς Διαιτησίας της ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα, οι πίνακες των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτητών είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Η αναβολή της έγκρισης των αναθεωρημένων Κανονισμών Διαιτησίας ΕΠΟ δημιουργεί πλέον σημαντικά πρακτικά προβλήματα σχετικά με την ορθή προετοιμασία από την ΚΕΔ της επόμενης σεζόν και, ακόμα πιο σημαντικό, διακυβεύει την αυτονομία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της ΚΕΔ, η οποία πρέπει να διαφυλαχτεί.

Σας καλούμε να δημοσιεύσετε και να κοινοποιήσετε τους Κανονισμούς Διαιτησίας ΕΠΟ και τη σύνθεση των προαναφερθέντων πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτητών, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις και χωρίς καθυστέρηση».

sport-fm.gr