Απόστολος Κατσιφάρας: Πηγαίνουμε στις εκλογές με δυο δυνατά χαρτιά (Βίντεο)

Στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την επόμενη ημέρα εστίασε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα, το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην πλατεία Γεωργίου 28, παρουσία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Ο κ. Κατσιφάρας ξεκινώντας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον Εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Άρη Γκατζόγια, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν νέο επιστήμονα, με γνωστή και διακριτή πολιτική ταυτότητα και αναφορά.   

«Πηγαίνουμε στις εκλογές με δυο δυνατά χαρτιά», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Το ένα είναι το έργο μας. Όλα όσα έγιναν απ’ αυτή την περιφερειακή αρχή και μάλιστα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και πολλών δυσκολιών όπου όλοι καταλαβαίνετε τις αντιξοότητες που έπρεπε να ξεπεράσουμε. Το δεύτερο χαρτί μας είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός μας για το αύριο. Είναι τα έργα και οι παρεμβάσεις που έχουμε ήδη δρομολογήσει. Δεν μιλάμε για σχεδιασμούς στον αέρα ή αόριστες εξαγγελίες. Μιλάμε για έργα ώριμα, έτοιμα, με διασφαλισμένους πόρους, με καλή προετοιμασία και με σκληρή δουλειά ώστε να φτάσουμε έως εδώ».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την επόμενη μέρα, έχουμε δουλέψει με πολύ κόπο, έχουμε διεκδικήσει, έχουμε καταφέρει να εξοπλίσουμε την Περιφέρεια με ό,τι χρειάζεται ώστε η επόμενη περίοδος να είναι μια περίοδος ακόμα μεγαλύτερων αλλαγών στην ανάπτυξη του τόπου και στην καθημερινότητα του πολίτη».

Στο πλαίσιο αυτό συνόψισε ως εξής τις τρεις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του:

-Δραστική αποκλιμάκωση της ανεργίας, με δουλειές για όλους και κυρίως τους νέους, τα παιδιά μας.

-Ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας ώστε οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας, όσοι βρέθηκαν σε δεινή θέση, να μην χάσουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

-Ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών ώστε μετά την Ιόνια Οδό και την Πατρών- Κορίνθου να δούμε άμεσα την Ολυμπία Οδό να φτάνει στην Δυτική Αχαΐα, στον Πύργο, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Καλό Νερό και στην Τσακώνα. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης για εμάς όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να έχουν πρόσβαση με ασφαλείς και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.

 

Έντεκα μεγάλα έργα για την Αχαΐα

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη συνέχεια σε έντεκα μεγάλα έργα που η νυν περιφερειακή αρχή έχει προετοιμάσει ή έχει διεκδικήσει για την επόμενη περίοδο:

-Ο «Λαδόπουλος». Η μεγαλύτερη παρέμβαση αξιοποίησης πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων που έγινε στην χώρα. Μια ανάπλαση που δεν αφορά μόνο τα κτίρια αλλά όλη την νότια πλευρά τη Πάτρας που θα ξαναπάρει ζωή και οξυγόνο και θα γίνει σημείο αναφοράς για όλη την πόλη.

-Η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως την Κάτω Αχαΐα. Έργο σχεδόν έτοιμο που στις αρχές Μαΐου θα σας καλέσουμε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πριν παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία στους πολίτες.

-Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Πύργου, με δεσμευμένους πόρους 16 εκατομμύριων ευρώ από το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα. Με πρόβλεψη το τρένο να συνδεθεί με την Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας και το Αεροδρόμιο Αράξου.

-Ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων. Έχουμε ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 21 εκατομμύριων ευρώ για την μεγαλύτερη παρέμβαση αναβάθμισης του Κέντρου από τότε που κατασκευάστηκε. Και με προφανή προσδοκία και επιδίωξη να κάνουμε τα Καλάβρυτα τον σπουδαιότερο προορισμό χειμερινού τουρισμού στη χώρα.

-Την στήριξη των Νοσοκομείων μας. Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που καλύπτει ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας και των Νοσοκομείων Αιγίου και Καλαβρύτων, με καινούργιο ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να είναι καλύτερες οι συνθήκες για τους ασθενείς και τους συνόδους τους και να μπορούν οι γιατροί μας να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Και μαζί ενεργειακές αναβαθμίσεις στα Νοσοκομεία μας με πόρους – για την Αχαΐα- μεγαλύτερους των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

-Το φυσικό αέριο. Σπουδαία κατάκτηση. Την διεκδικούσαμε πάνω από 25 χρόνια. Τώρα γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία των πρώτων δικτύων διανομής. Δεν θα είμαστε πια αποκομμένοι από μια φτηνή και φιλικότερη στο περιβάλλον πηγή ενέργειας. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις βιομηχανίες μας και λιγότερα χρήματα για θέρμανση και ενέργεια στα νοικοκυριά.

-Την σύνδεση του νέου λιμανιού του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό, έργο που χρηματοδοτείται με 6,4 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιτέλους, αυτό το έργο μπαίνει μπροστά. Και σας θυμίζω και την ανακατασκευή της εθνικής οδού απ’ την Πάτρα έως το Αίγιο, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

-Το Οικοτουριστικό Πάρκο στην περιοχή γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου –Παραπείρου. Παρέμβαση που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή σ’ όλη την περιοχή και θα την μετατρέψει σε πόλο έλξης επισκεπτών, όπως συμβαίνει και με άλλες τεχνητές λίμνες στην χώρα, όπως στη λίμνη Πλαστήρα.

-Το Περιαστικό Πάρκο στην βόρεια είσοδο της Πάτρας. Γύρω απ’ το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εδώ μιλάμε για μια αστική ανάπλαση, με πολυχώρους πολιτισμού κι έναν Βοτανικό Κήπο σε μια περιοχή που σήμερα ασφυκτιά και χωρίζεται στη μέση απ’ την εθνική οδό.

-Την θωράκιση, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους ποταμούς και χείμαρρους της Αχαΐας και το μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών στους Δήμους Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας, με 23,6 εκατομμύρια ευρώ. Έργο που δεν φαίνεται αλλά καταλαβαίνετε όλη του την σημασία.

-Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, όπως το 12ο Δημοτικό Σχολείο στην πλατεία Βούδ στην Πάτρα, αλλά και σχολεία σ’ άλλες περιοχές της Αχαΐας ώστε να πάψει οριστικά η έλλειψη σχολικής στέγης ν’ αποτελεί τροχοπέδη για την εκπαιδευτική κοινότητα.

-Την στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με έμφαση στους νέους αγρότες και στη βελτίωση των υποδομών στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, μαζί με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, την ανάδειξη της ταυτότητάς τους και την σύνδεσή τους με τον Τουρισμό.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» είναι ο μοναδικός που πορεύεται στις εκλογές της 26ης Μαΐου με συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα. «Προσωπικά, δεν βλέπω καμία απ’ τις άλλες παρατάξεις να μιλά για το αύριο. Κι δεν νομίζω ότι κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε ένδεια, σε φτώχεια προτάσεων ή αν είναι μέρος μιας επικοινωνιακής ή πολιτικής στρατηγικής. Είναι οι πολίτες εκείνοι που θα κρίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Άρης Γκατζόγιας στη σύντομη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής κι επεσήμανε ότι η περίοδος που ακολουθεί θα είναι «περίοδος μεγάλων αλλαγών, για τις οποίες η Περιφέρεια έχει δουλέψει μεθοδικά και με επίμονη διεκδίκηση για τη διασφάλισή τους. Η περιφερειακή αρχή έχει να παρουσιάσει πολύπλευρο έργο σε κάθε τομέα, ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και οραματικού σχεδιασμού».